Isparta Vali Baruş muhtarlarla buluştu

Vali Baruş muhtarlarla buluştu

18.08.2022 - 16:31 | Son Güncellenme:

Vali Baruş muhtarlarla buluştu

Vali Baruş muhtarlarla buluştu

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Gönen ilçesini ziyaret eden Vali Aydın Baruş, muhtarlarla toplantı düzenledi.

Hükümet konağında bir araya gelen Vali Baruş, muhtarlara açıklamada bulundu. Vali Baruş, “Yasa dışı bahis ve kumar olaylarına karşı gençlerimizin dikkatini çekmemiz gerekiyor. Bunun yanında uyuşturucuyla mücadele hepimizin görevi. Çevremizde çok duyarlı olalım. Uyuşturucu kullanan biri bunu her an çevresine yayma ihtimali var. Bu şahısların bu işten kurtulması için gerekeni yapalım. Bu işin ticaretini yapanları derhal kolluğa bildirilelim. Bu konudaki duyarlılığımızı artıralım. Muhtarlarımız çok iyi gözlemci olsunlar. Diğer önemli bir konu ise biliyorsunuz eylül sonuna kadar orman yangını riskimiz var. Hassas olalım, sadece piknik ateş yakmakla yangın başlamıyor. Bağ-bahçe ve tarlalarımızda da kontrolsüz ateş yakmayalım. Bu işi daha nemli dönemlere bırakalım" dedi.

Vali Baruş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Başka bir konu ise düğünlerde kesinlikle silah kullanmaya müsaade etmeyeceğiz. Düğünlerde insanları korkutan hareketlere ne gerek var anlamış değilim. Bu konuda düğün sahipleri taahhütname imzalamak zorunda. Gündemimizin diğer önemli konusu kadına yönelik şiddet, bu insanlık dışı bir suç ve hala devam eden bir suç, çok üzülüyoruz. Biz bu konuda kurumlar olarak eğitim çalışmalarımız devam ettiriyoruz ama sizler de çevreninizi eğitin, uyarın. Son olarak lütfen yardıma muhtaç vatandaşlarımızı bize bildirin. Bizim haberimiz olmayabilir siz bu konuda duyarlı olun. Devletimizin imkanları bu konuda çok fazla. Bu konudaki duyarlılığımıza devam edelim."

Vali Baruş, ardından ilçede esnafı dolaştı. Vali Baruş, 2004 yılında Tunceli-Ovacık kırsalında erör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Soydan'ın Kasap Mahallesinde oturan anne-babası Mürüvvet- Ahmet Soydan'ı ikametlerinde ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

FOTOĞRAFLI