Beyoğlu Beyoğlu’nda okul bahçeleri oyun alanlarına dönüşüyor

Beyoğlu’nda okul bahçeleri oyun alanlarına dönüşüyor

06.10.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Beyoğlu’nda okul bahçeleri oyun alanlarına dönüşüyor

Beyoğlu’nda okul bahçeleri oyun alanlarına dönüşüyor

İSTANBUL, (DHA) - Beyoğlu Belediyesi ilçede bulunan okulların bahçelerini oyun alanlarına dönüştürüyor. Okulların bahçelerine kurulacak oyun parkurları ile çocuklar hafta içi eğitim için gittikleri okullarında hafta sonları da arkadaşlarıyla birlikte eğlenecekler.

Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen çalışma ile ilçede bulunan okulların bahçelerine hafta sonları oyun parkurları kurulacak. Bu hafta sonu startı verilecek olan çalışma ilk olarak oyun alanları kısıtlı olan bölgelerde bulunan okulların bahçelerinde gerçekleştirilecek.

Çocuklara okullarını daha çok sevdirmeyi amaçlayan çalışma kapsamında okul bahçelerine portatif oyun grupları, survivor parkuru, satranç, dart, mini voleybol, basketbol ve golf sahası kurulacak. Çalışmanın kademeli olarak ilçede bulunan tüm okulların bahçelerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılası hedefleniyor.

OKULLARIMIZ HAFTA SONLARI DA ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENECEK

Çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalara çok önem verdiklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Çocuklarımız bizim her şeyimizdir. Onlara yapılan yatırımlar geleceğimize yaptığımız en büyük yatırımdır. Bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Daha önce ilçemizde bulunan tüm spor tesislerini ücretsiz olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunmuştuk. Buralarda her türlü sportif faaliyete katılabiliyorlar. Şimdi de okullarımızın bahçelerini hafta sonları oyun alanları olarak çocuklarımızın hizmetine sunuyoruz. Artık okullarımız hafta sonları da çocuk sesleriyle şenlenecek. Amacımız, hem oyun alanları kısıtlı olan çocuklarımıza yeni oyun alanları sunmak hem de okulla olan bağlarını daha da güçlendirmek” dedi.