Beyoğlu Survivor Şampiyonu İsmail Balaban, Kefken Kampı’nda öğrencilerle yarıştı

Survivor Şampiyonu İsmail Balaban, Kefken Kampı’nda öğrencilerle yarıştı

14.07.2021 - 11:18 | Son Güncellenme:

Survivor Şampiyonu İsmail Balaban, Kefken Kampı’nda öğrencilerle yarıştı

Survivor Şampiyonu İsmail Balaban, Kefken Kampı’nda öğrencilerle yarıştı

İSTANBUL, (DHA) - Beyoğlu’nun, mavi ile yeşilin birleştiği yerdeki en güzel mahallesi olan Kefken Çevre Yaz Kampı 2021 sezonuna kapılarını açtı. Turnuvalar ve müzik dinletileriyle renkli görüntülere sahne olan açılış töreninde, Survivor 2021 Şampiyonu Milli Güreşçi İsmail Balaban ve Başkan Yıldız ‘Survivor Parkuru’nda öğrencilerle yarıştı.

İlk öğrenci grubunu ağırlayan kampın açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kırkpınar Başpehlivanı ve Survivor 2021 Şampiyonu İsmail Balaban, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Abdullah Enes Özkan, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Mustafa Yıldız ve muhtarların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Gün boyunca düzenlenen turnuvalarla renkli görüntülere sahne olan etkinlikte İsmail Balaban, Başkan Yıldız ve öğrencilerle birlikte ‘Survivor Parkuru’nda yarıştı. Turnuvaların kazananlarına düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. Sportif aktivitelerin ardından öğrenciler canlı müzik dinletileriyle keyifli vakit geçirdi. 15 Temmuz Marşı’nın çalınmasıyla birlikte coşku hat safhaya ulaştığı etkinlikte, öğrenciler ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak hep birlikte marşa eşlik ettiler. Etkinlikte ayrıca ‘15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ öğrencilerin ziyaretine açıldı.

4 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR

Kefken Çevre Yaz Kampı öğrencilere yaz aylarında eşsiz bir tatil ve eğlence imkanı sunuyor. Her hafta farklı öğrenci gruplarını ağırlayan kampta öğrencilere; tiyatro, halk dansları, değerler eğitimi, basketbol, futbol geleneksel çocuk oyunları, yüzme ve satranç başta olmak üzere 14 farklı branşta eğitimler veriliyor. Alanında uzman eğitmenler ile birlikte çalışma imkânı bulan öğrenciler, spor ve eğlence dolu bir hafta geçirerek okul yorgunluklarını atıyorlar. Yaz boyunca binlerce öğrenciyi ağırlayacak olan kamp, öğrencilerin yeni arkadaşlık bağları kurarak sosyalleşmelerine de yardımcı olması açısından büyük önem taşıyor.

KEFKEN KAMPI ÖĞRENCİLERİMİZE KARNE HEDİYEMİZDİR

Kefken Kampı’nın öğrenciler için yaz aylarında önemli ve vazgeçilmez bir aktivite olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Özellikle sene boyu pandemi döneminde evlerinde derslerine çalıştılar. Dışarı çıkmaları zordu. Yoğun, stresli bir eğitim dönemi geride kaldı. Sınavlarını verdiler, biz de dedik ki karne hediyesi olarak her sene yapıyoruz tabii yine getirelim gençlerimiz nefes alsınlar istedik. Yaklaşık 14 kategoride eğitimler alıp spor yapabiliyorlar. Arkadaşlar arası kaynaşma, iyi bir kardeşlik ortamı var” dedi.

GENÇLERİMİZ VATANA, BAYRAĞA, EZANA SAHİP ÇIKACAKLAR

Kamp alanında açılan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, “Gençlerimiz vatana sahip çıkacaklar;  bayrağa, ezana, ülkeye sahip çıkacaklar. Bir milli bilinç oluşsun, bir bayrak bilinci, oluşsun. Çocuklar, gençler geleceklerine sahip çıksınlar. Burada bu sergiyi de 15 Temmuz arifesinde açmış bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

BEN SPORCUYUM O YÜZDEN BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Kampın açılış törenine katılan Kırkpınar Başpehlivanı ve Survivor 2021 Şampiyonu İsmail Balaban ise, “Bu kampın her belediyeye örnek olması çok önemli. Gençlerimizi fiziksel ve zihinsel olarak gelişimlerini etkileyecek branşlara yönlendirilmesi çok önemli. Ben de kendim güreşçiyim, sporcuyum. Dolayısıyla burada birçok farklı branşlar var. Çok sevdim, çok mutlu oldum. Bunun katkısından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.