Kartal Kartal Belediye Başkanı Yüksel: Bizim Kartal'a sözümüz var

Kartal Belediye Başkanı Yüksel: Bizim Kartal'a sözümüz var

07.09.2021 - 17:13 | Son Güncellenme:

Kartal Belediye Başkanı Yüksel: Bizim Kartal'a sözümüz var

Kartal Belediye Başkanı Yüksel: Bizim Kartala sözümüz var

İSTANBUL, (DHA) - Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel meclis toplantısında yaptığı konuşmada son günlerde ‘Eski Stat Meydanı’ projesiyle ilgili yazılı, görsel ve sosyal medyada yer alan haber ve iddialara cevap verdi. 'Milli Emlak’ı yok saydınız, onlarla görüşmediniz, yangından mal kaçırdınız' gibi söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kartal Belediye Meclisi’nde konuşma Başkan Gökhan Yüksel, Milli Emlak’a üç kez yazı yazdıklarını fakat bu üç yazıya da cevap alamadıklarına dikkat çekerek, “Bizim niyetimiz buraya bir meydan kazandırmak. Niyetlerimiz aynı ama iletişimde bir problem var galiba. O, iletişimdeki problemleri de hallederiz çünkü bizim Kartal’a sözümüz var” dedi.

“KOMŞULARIMIZIN TALEPLERİNİ GÖZ ÖNÜNE ALDIK”  

Kartal’ın merkezinde olan ve eski stadımızın bulunduğu meydanı ben inanıyorum ki, bu salondaki herkes çok güzel hayal ediyor diyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Meydanın sert zeminiyle ilgili hem o bölgede yaşayan komşularımız hem de esnaflarımızla konuştuğumuzda, -‘İşin içine biraz daha yeşil alan katın’- taleplerini göz önüne alıp projeyi yeşil alanı daha fazla olan bir projeye çevirdik. Geçtiğimiz dönem adım atmadan önce Milli Emlak’a -‘Proje alanı yaklaşık 11 dönüm, buranın yaklaşık 3 dönümü sizin. Burada Kartal halkına dönük güzel bir meydan ve park projesi yapmak istiyoruz. Bu alanı bize verin.’- diyerek bilgi verdik. Fakat Milli Emlak bize geri dönüş yapmadı. Bir de bir ‘Yap İşlet Devret’ modeli geliştirdik. Bütün inisiyatifin belediyede olduğu otoparkına, fuaye alanına, meydanına, yeşil alanına bizim karar vereceğimiz bizim tasvir edeceğimiz bir model. Tabi bu yazımıza da maalesef cevap gelmedi. Sözlü iletişim kurduğumuz süreçler de oldu ama net yazılı bir cevap alamadık” şeklinde konuştu.

“NİYETİMİZ KARTAL HALKINA GÜZEL BİR MEYDAN KAZANDIRMAK”

Meclisteki konuşmasında Kartal’a sözlerinin olduğunun altını çizen Başkan Yüksel, “Ben geriye dönmeyi seven biri değilim. Burada hepimiz Kartal sevdalısıyız. Güzel bir projeyi orada gerçekleştireceğiz ve gerçekleştirdiğimiz projenin bütün inisiyatifi de tamamen bizde olacak. Derdimiz belediyenin cebinden para çıkartmadan o projeyi gerçekleştirmek. Proje gerçekleştiğinde niyetin ne kadar güzel bir proje çıkartmak olduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi.