Bergama Bergama'da 15 Temmuz anması

Bergama'da 15 Temmuz anması

15.07.2021 - 13:11 | Son Güncellenme:

Bergama'da 15 Temmuz anması

Bergamada 15 Temmuz anması

İZMİR'in Bergama ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk tören Bergama şehitliğinde düzenlendi. Ardından Bergama Kültür Merkezi'nde, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Bergama Şehitliği'nde düzenlenen ilk törene; Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu Garnizon Komutanı Tank Kurmay Albay Kürşat Güler, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve protokol üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, şehit aileleri ve yakınları ile şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ardından, kabirler başında dualar edildi.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, FETÖ darbe girişimi ile ülkemizin geleceğine kastedildiğine dikkat çekerek, "Rabbim ülkemize bir daha böylesine darbeler yaşatmasın. 15 Temmuz gecesi ve geçmişten günümüze vatan savunmasında şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Bergama Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açılışı, saat 12.50'de Kurşunlu Camii'nde okunacak olan Mevlid, saat 21.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan anma programı ile gece yarısına kadar devam edecek.

İZMİR, DHA)

FOTOĞRAFLI