İzmir İzmir'de Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesi Çalıştayı düzenlendi

İzmir'de Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesi Çalıştayı düzenlendi

20.05.2022 - 18:02 | Son Güncellenme:

İzmir'de Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesi Çalıştayı düzenlendi

İzmirde Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesi Çalıştayı düzenlendi

Tolga TAHÇI / İZMİR, (DHA)-İZMİR'de Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesi'nin, günümüz şartlarına uyumlu hale getirilmesi amacıyla güncellenmesine ihtiyaç duyulması üzerine 4 gün süren Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesi Çalıştayı düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından 2013 yılından itibaren yürürlükte olan, Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesi'nin, sektörün dinamik yapısı gereği değişen ve gelişen günümüz şartlarına uyumlu hale getirilmesi amacıyla güncellenmesine ihtiyaç duyulması üzerine Patlayıcı Madde İşlemleri Genelge Taslağı hazırlandı. Bu bağlamda, İzmir Nevvar Salih İşgören Polis Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 16-20 Mayıs tarihleri arasında Patlayıcı Maddeler Birleştirilmiş Genelgesi Çalıştayı düzenlendi. Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik'in başkanlığındaki  çalıştaya 2 başkan yardımcısı, 14 polis başmüfettişi, 26 merkez ve 22 taşra uzman personeli, 5 jandarma genel komutanlığı personeli ve atlayıcı sektöründe faaliyet gösteren 20 patlayıcı madde üreticisi, 3 patlayıcı madde satıcısı, 2 patlayıcı madde kullanıcısı şirket yetkilileri katıldı. Çalıştayda, uzman katılımcılardan oluşturulan 4 çalışma grubu vasıtasıyla, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından 15 bölüm halinde hazırlanan genelgede yer alan 72 madde üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi.

SEKTÖR PAYDAŞLARININ GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ALINDI
Görüşmelerde patlayıcı maddelerin üretiminden son kullanımına kadar geçen sürecin en güvenli şekilde gerçekleştirilebilmesine yönelik iş süreçlerinin planlanarak genelge kapsamına aktarılması, genelge kapsamına aktarılan tüm iş ve işlemlerin dijital süreçlerinin tasarlanarak  Patlayıcı ve Silah Bilgi Sistemi (PATBİS) otomasyonuna uyumlu hale getirilmesi gibi konular ele alındı. Çalıştayda, sektörde karşılaşılan problemlere ilişkin, en uygun çözüm yollarının tespit edilmesine yönelik tüm sektör paydaşlarının görüşü alınırken, genelge taslağına ilişkin sektör paydaşlarının talepleri de dinlenip taslağa ilişkin genel görüş ve önerileri de alındı.
(DHA)

FOTOĞRAFLI