Menemen Menemen'de Kadir Gecesi'ne özel iftar programı

Menemen'de Kadir Gecesi'ne özel iftar programı

28.04.2022 - 12:56 | Son Güncellenme:

Menemen'de Kadir Gecesi'ne özel iftar programı

Menemende Kadir Gecesine özel iftar programı

İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Menemen ilçesinde Kadir Gecesi'nde Şehir Parkı'nda, 10 bin kişilik dev iftar sofrası kuruldu. Semazen gösterisinin sunulduğu iftar programı, Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

Menemen Belediyesi, Kadir Gecesi'ne özel iftar programı düzenledi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ın ev sahipliği iftar yemeği özel programına, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Savcısı Uğur Gündoğdu, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Menemen Jandarma Komutanı Yüzbaşı Atilla Vurganer, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye emekçileri ve Menemenliler katıldı.
İftar öncesi Menemenlilere hoş geldiniz konuşması yapan Başkan Vekili Pehlivan, "Hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının pekiştiği ramazan ayında, sizlerle buluşmak için takvimlerimizi özellikle Kadir Gecesi'ne ayarladık. 'Kadir' aynı zamanda 'Şeref' anlamına gelmektedir. 'Bin aydan daha hayırlı' olan bu çok özel gecede siz kıymetli hemşehrilerimle aynı sofrayı paylaşmaktan şeref duyuyorum. Pandemi nedeniyle böyle buluşmalara hasret kalmıştık, birbirimizi çok özlemiştik" dedi.
Menemen Müftüsü Mehmet Seven'in okuduğu duanın ardından Menemenliler hep birlikte oruçlarını açtı. Program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Kadir Gecesi programı semazen gösterisi ve ilahilerin okunmasının ardından sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI