Kahramanmaraş Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonuna hazır

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonuna hazır

08.06.2020 - 13:39 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonuna hazır

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonuna hazır

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, yangın sezonu için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, hem yangınla mücadelede kullandıkları aletlerin tanıtımını yaptı hem de gerek yangın sırsında gerekse de yangı sonrası nasıl bir çalışma yürüttükleri hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak kendi sorumlulukları olan Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Kilis'te olası yangınlara anında müdahale edebilmek için her an tetikte olduklarını belirten Mustafa Koç, şunları söyledi:

"Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangına hassas bir coğrafyadayız ve orman yangınlarında etkili bir mücadele ortaya koyuyoruz.  Orman yangınlarıyla hem havadan, hem karadan, teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele ediyoruz. Bölge müdürlüğümüz bünyesinde 520 işçi, 47 arazöz, 18 su tankeri, 29  ilk müdahale aracı, 8 dozer, 8 greyder ve 5 treyler yangın söndürme de kara gücünü oluşturuyor. Yangınları erken fark edebilmek ve anında müdahale gerçekleştirmek için 13 yangın gözetleme kulemizde personellerimiz tarafından nöbet tutulmakta ve ayrıca bu yıl Antakya Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları içerisinde  4 adet insansız yangın gözetleme kulesinin kurulumu yaparak gözetleme faaliyetlerine başladık.  Bölge müdürlüğü olarak  orman yangınlarına havadan da müdahale etmek için 2 adet yangın söndürme helikopterimiz bulunmaktadır."

FOTOĞRAFLI