Karaman Kmü'lü Öğrenciler Kampüs İçinde Bisiklet Kullanacak

Kmü'lü Öğrenciler Kampüs İçinde Bisiklet Kullanacak

08.02.2018 - 18:04 | Son Güncellenme:

.

Kmülü Öğrenciler Kampüs İçinde Bisiklet Kullanacak

KARAMAN (AA) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde (KMÜ) öğrencilerin kampüs içerisinde bisiklet ile ulaşım sağlayabileceği sistem, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Haberin Devamı

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk kez uygulanmaya başlanan 4. Nesil Paylaşımlı Bisiklet Platformuna ev sahipliği yapmaktan son derece memnun olduklarını belirtti.

Temiz enerji konusunda öncü çalışmalara imza atmayı planladıklarını ifade eden Rektör Akgül, şunları kaydetti:

"Artık üniversitemiz öğrencileri ve çalışanları sağlıklı, ekonomik ve çevreci bu ulaşım araçlarıyla yerleşke içerisinde diledikleri noktaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Dünyada 2014 yılından beri uygulanmakta olan 4. Nesil Bisiklet Platformu, ülkemizde ilk kez KMÜ'de başlatılmış bulunmaktadır. Öncelikle bu projeyi hayata geçiren UNİBİKE Şirketi yetkililerine teşekkür ediyor, projenin tüm üniversitemiz mensuplarına hayırlı olmasını diliyorum."

Haberin Devamı

Gazetecilere açıklama yapan UNİBİKE Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Taç ise, UNİBİKE Paylaşımlı Bisiklet Platformunun Türkiye’de ilk defa uygulandığını belirtti.

Taç, "KMÜ kampüsü oldukça büyük. 15 bin öğrenci var ve 20 dakika kampüs içerisinde yürümek durumunda kalıyorlar. Ama bisiklet ile 5 dakikada istediği yere ulaşabiliyor. Aynı zamanda fakültelerde geç saatlerde kütüphaneye gitmek isteyen öğrenciler için veya dışarıdan havuza gelenler aynı sistemi kullanabilir. Her yönüyle ekonomik, sağlıklı, çevreci, eğlenceli ve pratik." diye konuştu.

Program, katılımcıların yerleşke içerisinde istasyonsuz bisikleti kullanmalarıyla devam etti.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Üner, UNİBİKE Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Taç, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Akıncı, Teknik Koordinatör Yusuf Atmaca ile üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.