Kayseri Başkan Gülsoy: 410 üyemize 23 milyon 884 bin 500 TL kredi kullandırıldı

Başkan Gülsoy: 410 üyemize 23 milyon 884 bin 500 TL kredi kullandırıldı

03.06.2020 - 15:20 | Son Güncellenme:

Başkan Gülsoy: 410 üyemize 23 milyon 884 bin 500 TL kredi kullandırıldı

Başkan Gülsoy: 410 üyemize 23 milyon 884 bin 500 TL kredi kullandırıldı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) ev sahipliğinde telekonferans yöntemiyle yapılan oda/borsa genişletilmiş müşterek meslek komitesi toplantısında konuşan Başkan Ömer Gülsoy, "Nefes kredisi için şu ana kadar odamızdan toplam 617 başvuru yapılmış olup bunlardan 410 üyemize 23 milyon 884 bin 500 TL kredi kullandırıldı" dedi.
KTO ev sahipliğinde oda/borsa genişletilmiş müşterek meslek komitesi  toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuk olduğu toplantının moderatörlüğünü KTO Başkanı Ömer Gülsoy yaptı. Toplantıda konuşan Başkan Gülsoy, pandeminin verdiği mesajların iyi okunması gerektiğine vurgu yaparak, "Koronavirüs salgını insan sağlığı, dijitalleşme ve kendi kendine yeten ülke olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Mücbir sebep kapsamının genişletilmesi,  sicil affının genele yayılması ve koronavirüs salgınının işyerleri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi yönünde üyelerimizden şikayetler alıyoruz" diye konuştu.
KTO tarafından üyelerine kullandırılan krediler hakkında bilgiler veren Başkan Gülsoy, "Nefes kredisi için şu ana kadar odamızdan  toplam 617 başvuru yapılmış olup bunlardan 410 üyemize 23 milyon 884 bin 500 TL kredi kullandırıldı. Cansuyu kredisinde  ise toplam 758 başvurudan 705 üyemiz 17 milyon 560 bin lira kredi kullandı" ifadelerini kullandı.
Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, salgının başladığı Mart ayından itibaren yapılan çalışmalar ile verilen destekler konusunda bilgiler verdi. Salgın hastalıktan dolayı içinden geçilen bu zor süreçte, Odalara ve Borsalara, daha büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurgulayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
"Dinamik bir süreç yaşıyoruz. Her gün yeni bir konu, yeni bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Koronavirüs ile yaşamayı öğreneceğiz. Normalleşme sürecine geçtiğimiz bu günlerde ihtiyaç duyulan sektörel destek tedbirlerini hükümetimize ileteceğiz. Hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürelim. Sizlerin de bu vizyonla çalıştığınızı, üyelerimize hizmete devam ettiğinizi memnuniyetle görüyorum. Sağolsunlar, tüm başkanlarım, canla-başla gayret gösteriyor. Üyelerimizin nabzını tutuyor, onlara tercüman oluyor, öneriler hazırlayıp, bize aktarıyorlar."

FOTOĞRAFLI