Kayseri ERÜ'de Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii'nin temeli atıldı

ERÜ'de Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii'nin temeli atıldı

01.10.2020 - 16:19 | Son Güncellenme:

ERÜ'de Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii'nin temeli atıldı

ERÜde Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camiinin temeli atıldı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Kampüsü'nde yapımını hayırsever Sanık Ailesi’nin üstlendiği 650 kişilik Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii’nin temeli törenle atıldı.
ERÜ Kampüsü inşaat alanında düzenlenen temel atma törenine ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, ERÜ Genel Sekreteri Murat Yenisu ile Hayırsever Sanık Ailesi katıldı. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu “Yapımı tamamlandığında burada güzel bir eser ortaya çıkacak. Talas Belediyesi’nde yaklaşık 13 camiinin yapımına vesile olduk. Şuanda da Melikgazi İlçesinde 6 camiinin inşaatına devam edilmekte. Bunların içerisinde mimari olarak en çok hoşumuza giden ve en güzel camilerden birisi olacak burası inşallah” dedi. 
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında hayırsever Sanık Ailesi’ne teşekkür ederek " Üniversitemiz kampüsü büyük bir alan. Biz kampüsümüz ile gurur duyuyoruz. Çünkü GreenMetric yaşanılabilir kampüs dünya sıralamasına göre 136, Türkiye sıralamasına göre de 2. sıradayız. Yani Türkiye’de en yaşanılabilir kampüs olarak 2. sıradayız. Bilindiği gibi kampüsümüzde bir camimiz var. Ama tek camii yetmiyordu. İl Müftümüz camii teklifi ile geldiğinde memnuniyet ile kabul ettik. Çünkü büyük bir kampüse sahip olduğumuz için başka camilere de ihtiyacımız var. Ben bu kapsamda İl Müftümüze, Melikgazi Belediye Başkanımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah camii inşaatımız bittiğinde kampüsümüzdeki öğretim üyelerimiz, personelimiz ve öğrencilerimiz faydalanacaklar” diye konuştu.
İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in duasının ardından Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii’nin temeline ilk beton döküldü. Tören, hayırsever Hacı Bayram Sanık’a plaket takdimin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI