Kayseri Kayseri Şeker Fabrikası'nda 66'ncı pancar alım kampanyası başladı

Kayseri Şeker Fabrikası'nda 66'ncı pancar alım kampanyası başladı

26.09.2020 - 19:21 | Son Güncellenme:

Kayseri Şeker Fabrikası'nda 66'ncı pancar alım kampanyası başladı

Kayseri Şeker Fabrikasında 66ncı pancar alım kampanyası başladı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Şeker Fabrikasında 66'ncı pancar alım kampanyası düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bu fabrika bir taraftan çiftçimizin emeğini ve ürününü değerlendirirken, diğer taraftan da Kayseri’de yaşayan binlerce insanın ekmek kapısı olmuştur" dedi.
Kayseri Şeker Fabrikası’ndan düzenlenen 66'ncı pancar alım kampanyası açılış törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, Hülya Nergis, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekilleri İsmail Özdemir ve Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve fabrikaya pancar teslim eden çiftçiler katıldı. Törende konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası'nın sektörde çok önemli bir işleve sahip olduğunu belirterek, "Bugün siz değerli konuklarımızın da katılımıyla, Kayseri Şeker’in 66. Pancar Alım Kampanyasını başlatıyoruz. 66 yıl az bir süre değil, Kayseri Şeker sektörde çok önemli işleve sahip kuruluşlardan bir tanesi ve 66 yıldır bu hizmeti sürdürüyor. Fabrikamız bölge çiftçilerimizin emeklerinin ve alın terlerinin değerlendirilmesi noktasında elinden geldiği kadar katkı sağlıyor ve bu çerçevede de kendisini giderek büyütüyor. Bildiğiniz üzere 2 sene önce Turhal Şeker Fabrikası’nı bünyemize katmıştık. Şimdi 3 tane fabrika ile sektörde önemli bir yere sahip hale geldik. Bugün kampanya açılış mutluluğumuzun yanı sıra bir başka mutluluğu da birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, Kayseri Şeker Fabrikası'nın 66 yıldır faaliyette olduğunu belirterek, "Bu fabrika bir taraftan çiftçimizin emeğini ve ürününü değerlendirirken, diğer taraftan da Kayseri’de yaşayan binlerce insanın ekmek kapısı olmuştur. Ayrıca Kayseri’nin sosyal hayatına damga vuran en önemli mekanlardan bir tanesidir. Cumhuriyetle birlikte Kayseri’de kurulan 3 tane önemli tesis var, birincisi Hava İkmal Fabrikası, ikincisi Sümer Bez Fabrikası ve arkasından da tabi ki Kayseri Şeker Fabrikası. Buradaki işçilerimiz için yapılan evler bile Kayseri’de daha sonra planlanacak olan şehirciliğin bozulmaması adına en güzel örneklerden bir tanesidir. Geriden bakıldığı zaman bahçeler içerisinde, birbirinin manzarasını güneşini kesmeyen, en doğal ve en doğru şehircilik örnekleri burada verilmiştir. İşte bu nedenle fabrikamızın böyle önemli bir misyonu var. Allah razı olsun yıllardan beri hizmet veren Hüseyin Bey ve ekibi, 3 fabrikaya ve dışarıda birçok önemli tesise daha sahip olarak, bizim Kayseri ticaretinin can damarlarından bir tanesini oluşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI