Kırıkkale Ev kadınlarının ürettiği oyuncak bebekler ABD'ye

Ev kadınlarının ürettiği oyuncak bebekler ABD'ye

02.08.2021 - 15:32 | Son Güncellenme:

Ev kadınlarının ürettiği oyuncak bebekler ABD'ye

Ev kadınlarının ürettiği oyuncak bebekler ABDye

Burak CAN/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de belediye tarafından açılan örgü kursuna katılan ev kadınlarının ürettiği amigurumi oyuncak bebekler ABD'ye ihraç ediliyor. Kurs öğretmeni Tuğba Demirtaş, ABD'de faaliyet gösteren firmaya ilk partide 100 adet bebek gönderdiklerini söyledi.
Kırıkkale Belediyesi mahalle konaklarında ev kadınları için örgü kursu açtı. Kursa katılan ev kadınları, modellerini ve tasarımlarını kendilerinin yaptığı oyuncak bebek üretmeye başladı. Üretilen bebekler sipariş üzerine ABD'de bulunan firmaya gönderiliyor. İlk ayda 100 bebek yapan kursiyerler, ikinci ay için ise 108 bebek siparişi aldı. 
Kurs öğretmeni Tuğba Demirtaş, "Biz çocuklar üzerine çalıştığımız için pamuklu ip kullanıyoruz, elyaf kullanıyoruz. Gözlerimizi ya işleme yapıyoruz ya da kilitli göz kullanıyoruz. Şuan yurt dışı işimiz var, ABD'ye çalışıyoruz. İlk partide 100 adet bebek çıkarttık. İkinci ayda 108 tane sipariş aldık. Yapılmaya başladı, şu an montaj aşamasında. 4 ile 6 ay arasında bize bir süre verdiler. 2 bin tane bebek yapacağız. 12 modelimiz var ve modellerimizin tariflerini kendimiz çıkartıyoruz, tasarımlarını kendimiz belirliyoruz" dedi. 

FOTOĞRAFLI