Babaeski Alpullu'da selden 380 ev zarar gördü

Alpullu'da selden 380 ev zarar gördü

08.02.2021 - 14:16 | Son Güncellenme:

Alpullu'da selden 380 ev zarar gördü

Alpulluda selden 380 ev zarar gördü

 


Vahit İŞBAŞARAN/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinde yaşanan taşkınla ilgili yapılan hasar tespit çalışmasında 380 evin maddi zarar meydana geldiği belirlendi. Belediye, selden zarar gören vtanadaşlar yıl sonuna kadar su faturası tahsil edilmeyeceğini açıkladı.

Alpullu Beldesi'nde geçen hafta Pancarköy Deresi'nin taşması sonucu beldenini büyük bölümü suyla kaplandı. Beldede yapılan hasar tespit çalışmasında evlerin 330'unda eşyaların zarar gördüğü, 50'sinde ise çeşitli hasarlar olmak üzere 380 evin zarar gördüğü tepit edildi. 

Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan, "Yaşadığımız sel felaketinin ardından vatandaşlarımızın derdini dinlemek için gece, gündüz demeden, hafta sonu da tüm personelimizle birlikte sahadaydık. Belediye personelimizle ve çalışan ekiplerle birlikte yer altı çalışmalarını ve yol çalışmalarını hızlandırdık. Dur durak bilmeden vatandaşlarımızın çıkan çöplerini almaya da devam ediyoruz. Yeni Mahalle sakinlerinden sene sonuna kadar su faturası almayacağız. Yeni Mahalle sakinlerin her gün sıcak yemek çıkartıyoruz. İsteyen vatandaşlarımızın evlerinin içini ve bahçelerini  temizletiyoruz. Birlikte olduktan sonra aşamayacağımız hiç bir zorluk yok. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın" dedi.