Lüleburgaz Başkan Gerenli: Lüleburgaz'a yakışan 'Kent Ormanı' kuracağız

Başkan Gerenli: Lüleburgaz'a yakışan 'Kent Ormanı' kuracağız

26.09.2020 - 12:52 | Son Güncellenme:

Başkan Gerenli: Lüleburgaz'a yakışan 'Kent Ormanı' kuracağız

Başkan Gerenli: Lüleburgaza yakışan Kent Ormanı kuracağız

 

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Krklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'ninLüleburgaz ilçesinde yapılacak olan  Kent Ormanı için İstanbul, Kocaeli ve Zonguldak Çaycuma'daki kent ormanlarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Amacımız Lüleburgaz'a en uygun, herkesin faydalanabileceği bir kent ormanı kazandırmak" dedi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve beraberindeki teknik ekip, İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı, Kocaeli Ormanya Doğal Yaşam Alanı ve Zonguldak Çaycuma Kent Ormanı'nı yerinde inceledi. Lüleburgaz'a kazandırılan ve yakın süreçte yapımına başlanacak Lüleburgaz Kent Ormanı için olabilecek en iyi örnekleri yerinde inceleyen teknik ekip, yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Başkan Gerenli ve beraberindeki heyet ilk olarak İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı'na uğradı. Burada Boğaziçi Yönetim Genel Müdürü Ethem Pişkin ile Satış ve Pazarlama Müdürü Onur Yılmaz kent ormanında yer alan çalışmalardan ve işletim yönetimlerinden detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Lüleburgaz Kent Ormanı'nın vaziyet planını da inceleyen Pişkin, projenin sevindirici olduğunu belirterek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi A.Ş. olarak her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi.

Kemerburgaz Kent Ormanı'nın işletme modelinden gerçekleştirilen çalışmalara kadar çok sayıda alanda inceleme gerçekleştiren Başkan Gerenli, daha sonra aynı gün içinde Kocaeli'de bulunan Ormanya Doğal Yaşam Alanı'na ziyaret gerçekleştirdi. Burada Ormanya Halkla İlişkiler ve Organizasyon Sorumlusu Özden Tezcan, Doğal Yaşam Alanları Şefi Önder Alioğlu, Yapım ekibinden Mehmet Emin Kuş'un karşıladığı Başkan Gerenli, yetkililerden yaşam alanı hakkında bilgi aldı. Yaşam alanının dört bir yanını yetkililerle gezen  Gerenli, buradaki yaklaşık 3 saatlik inceleme gezisinin ardından 3'üncü kent ormanı olan Çaycuma'ya hareket etti. Burada Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'yı ziyaret eden Başkan Gerenli, daha sonra Çaycuma Belediyesi Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı ve Basın Danışmanı Ahmet Öztürk'le birlikte Çaycuma Kent Ormanı'nı inceledi. Teknik ekibin çalışmalar hakkında tek tek not alıp fotoğraflarla belgelendirdiği gezinin ardından Lüleburgaz'a dönüldü.

'EN YAKIŞIR OLANI YAPACAĞIZ'

Lüleburgaz Kent Ormanı için 2 günde 3 kent ormanı gezen Başkan Gerenli Lüleburgaz'a en uygun kent ormanını kazandıracaklarını söyledi. Gerenli, "Kent Ormanı için en doğru planlamayı yapmak istiyoruz. Lüleburgaz'a en yakışır bir şekilde kent ormanını yapacağız. Amacımız Lüleburgaz'a en uygun, herkesin faydalanabileceği bir kent ormanı kazandırmak. Bu nedenle teknik ekibimizle birlikte mevcut kent ormanlarını ve işletme yöntemlerini inceliyoruz. Halkımıza daha önceden de söz verdiğimiz gibi en kısa sürede Lüleburgaz Kent Ormanı'nı kazandıracağız" diye konuştu.