Lüleburgaz Lüleburgaz'da gençlere ücretsiz POMEM hazırlık parkur kursu

Lüleburgaz'da gençlere ücretsiz POMEM hazırlık parkur kursu

08.01.2021 - 11:45 | Son Güncellenme:

Lüleburgaz'da gençlere ücretsiz POMEM hazırlık parkur kursu

Lüleburgazda gençlere ücretsiz POMEM hazırlık parkur kursu

 

Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi'nde Polis Mesleki Eğitim Merkezi (POMEM) sınavlarına katılacak gençlerin fiziki yeterlilik parkur hazırlığı için ücretsiz kurslar başladı.

Lüleburgaz Gençlik Merkezi Müdürü Aslı Özçelik, kurslara başvuruların şahsen yapıldığını belirterek, ücretsiz kursların önlisans mezunu POMEM adaylarına verildiğini söyledi. Kurs alanında uzman antrenörler tarafından eğitim kapsamında adaylara POMEM sınavında karşılaşacakları tüm etapların çalıştırılacağını, söz konusu parkurların birebir orandaki ölçülerin yer aldığı denemelerin fotosel ile alındığını belirten Özçelik, ayrıca diril ve koordinasyon çalışmaları ve kros dahil kuvvet-dayanıklılık antrenmanlarının verildiğini kaydetti. 
Antrenör tarafından kuvvet, dayanıklılık ve sürat egzersizlerine tabi tutulacak adaylar, korona virüs önlemleri altında girişlerde HES kodu, ateş ölçümü mesafe kurallarına uygun şekilde sınavlara gireceği parkurların birebir özelliklerini taşıyan engellerde antrenmanlarını gerçekleştirecek.
 

Özçelik, "Geleceğimiz olan, gençlerimizin mesleki hayallerinin gerçekleşmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlık kursları oluşturuyoruz. Kendileri için büyük önem taşıyan bu sınavlara hazırlanan gençlerimize oldukça yardımcı olacağına inandığımız hazırlık kurslarımız 2 yıldır ücretsiz olarak veriliyor. Bakanımız Mehmet Muharrem  Kasapoğlu ve İl Müdürümüz Emrah Yüksel Babuşçu'nun desteği ile gençlerimizin hayallerine kavuşmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sınavlara girecek tüm gençlerimize şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

Gençlere verdiği desteği pandemi sürecinde de sürdüren Lüleburgaz Gençlik Merkezi, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO), Polis Özel Harekat (PÖH), Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ve bekçiliğe yönelik hazırlık yapan adaylar için de hazırlık parkuru oluşturuyor.