Kırşehir Kırşehir'de 'Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü' tanıtıldı

Kırşehir'de 'Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü' tanıtıldı

05.07.2022 - 17:27 | Son Güncellenme:

Kırşehir'de 'Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü' tanıtıldı

Kırşehirde Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü tanıtıldı

Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR'de Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında tarım alanında meydana gelen gelişmelerin takip edilmesi ve nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla imzalanan 'Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü' Kırşehir'de il müdürleri tarafından tanıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, dijital çağın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine destek vermek ve ülkemizin geçmişten bu yana sahip olduğu tarım ülkesi olma özelliğini gelişen teknolojilerle güçlendirmek amacıyla imzalamış olduğu 'Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolün' tanıtımı için Kırşehir Ögretmenevi'nde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen ve basın mensupları katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, "Kırşehir, tarım ve tahılın çok önemli bir merkezi. Tarım alanında eğitim veren okullarda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gençleri en iyi şekilde yetiştireceğiz" dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen ise, son dönemlerde dünya genelinde yaşanan kuraklık, iklim değişikliği gıda zincirinin küresel ölçekte çok olumsuz etkilendiğini söyleyerek, Millî Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın işbirliği ile gençlerin tarımda daha güçlü rol almaları için yeni çalışmalar ortaya çıkarılacağını ifade etti. (DHA)
FOTOĞRAFLI