Akşehir Nasreddin Hoca Bellek Merkezine KOP desteği

Nasreddin Hoca Bellek Merkezine KOP desteği

08.11.2021 - 16:09 | Son Güncellenme:

Nasreddin Hoca Bellek Merkezine KOP desteği

Nasreddin Hoca Bellek Merkezine KOP desteği

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR.(DHA)- AKŞEHİR Belediyesi tarafından  Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle başlatılan  ‘Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Projesi’ çalışmaları hızla devam ediyor. Proje kapsamında kurulacak ‘Nasreddin Hoca Bellek Merkezi’ kurulumu için ek ödenek protokolü imzalandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2017 yılında finansman destek kapsamına alınan ‘Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Projesi’ için 1 milyon TL’lik ek finansman desteği sağlandı. KOP İdaresinde gerçekleştirilen protokol imza törenine, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ile Akşehir Belediye Başkanı   Salih Akkaya katıldı. Nasreddin Hoca’nın uluslararası platformlarda daha iyi tanıtılabilmesi için 2017 yılında başlatılan ve bugüne kadar 4 milyon 920 bin TL’lik finansman desteği sağlanan ‘Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Projesi’ için yeni imzalar atıldı. 1 milyon TL’lik ek kaynakla KOP İdaresinin proje desteği 5 milyon 920 bin TL’ye ulaştı.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçenin Nasreddin Hoca imgesiyle bölgesel ölçekte kültürel birikime ve değerlere sahip olduğunu, bölgenin çok yönlü tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği ve Nasreddin Hoca Anma Günleri ilçede ekonomik hareket sağladığını ancak yetersiz kaldığını, bu faaliyetin ulusal ve uluslararası alanda üst düzey katılımlarla çok daha büyük değer haline dönüşebileceğini  söyledi. 
FOTOĞRAFLI