Konya Meram Belediyesi, Konya tanıtım günlerinde yerini aldı

Meram Belediyesi, Konya tanıtım günlerinde yerini aldı

07.01.2022 - 13:09 | Son Güncellenme:

Meram Belediyesi, Konya tanıtım günlerinde yerini aldı

Meram Belediyesi, Konya tanıtım günlerinde yerini aldı

Duygu KARAKOÇ/KONYA,(DHA)- MERAM Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen Konya tanıtım günlerinde yerini aldı.  Meram’ın tanıtımı için her fırsatı en güzel şekliyle değerlendirdiklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ‘Konyalılar Buluşması’nın da bunun için en iyi fırsatlardan biri olduğunu söyledi.   
Meram Belediyesi, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) tarafından İstanbul Yenikapı’da organize edilen ‘Konyalılar Buluşması’nda yerini aldı. Konya siyasetini ve bürokrasisini buluşturan organizasyonun açılışına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı. 
Ziyaretçilere ve katılımcılara 4 gün boyunca Konya’nın her yönüyle anlatılacağı ve tanıtılacağı buluşmada Meram Belediyesi, açtığı standla Meram’ın tanıtımına katkı sunacak. 
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram’ın önceliklerinden birinin de doğa, kültürel ve tarihi zenginliğinin tanıtılması, anlatılması ve bu sayede bilinirliliğinin artması olduğuna vurgu yaptı.  Kavuş,   “İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizle ve şehrimizi, ilçemizi tanımak isteyen vatandaşlarımızla buluşmak üzere Yenikapı’da yerimizi aldık. Konya sadece Konya’dan ibaret değil. Türkiye’nin hatta dünyanın birçok yerinde Konyalılarla karşılaşmanız mümkün. İstanbul’da yaşayan çok sayıda hemşehrimiz var.  Geleneksel bir hal alan bu buluşmada özellikle bu güzel şehirde yaşayan hemşehrilerimizle özlem ve hasret gideriyoruz. Bu organizasyon Konya’yı özleyen hemşehrilerimizle buluşmak adına bizlere önemli bir fırsat veriyor. Hemşehrilerimiz ve diğer vatandaşlarımız Konya kültürüne ait ne varsa burada tanımış oluyorlar. Konya yemekleri ikram ediliyor, firmalar kendini tanıtıyor, belediyelerimiz icraatlarını anlatıyor. Bu sayede hemşehrilerimiz bir taraftan özlem giderirken diğer taraftan da memleketlerinin belediyeleriyle kaynaşma fırsatı buluyorlar. ''dedi. 
FOTOĞRAFLI