Kütahya 57 yaşındaki Esma Sarı, tekerlekli sandalyeden kurtuldu

57 yaşındaki Esma Sarı, tekerlekli sandalyeden kurtuldu

07.03.2020 - 15:07 | Son Güncellenme:

57 yaşındaki Esma Sarı, tekerlekli sandalyeden kurtuldu

57 yaşındaki Esma Sarı, tekerlekli sandalyeden kurtuldu

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,(DHA)- KÜTAHYA'da, 57 yaşındaki Esma Sarı, 2018 yılında geçirdiği felç nedeniyle Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde gördüğü tedaviyle tekerlekli sandalyeden kurtulup, yürümeye başladı.
Kütahya'da yaşayan Esma Sarı, 2018 yılında yüksek tansiyon nedeniyle felç oldu. KSBÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayan Sarı, 2 yıl sonra yürümeye başladı. Çok zor günler geçirdiğini belirten Sarı, “Ben klinikte tedavi almadan önce tekerlekli sandalyeyle hareket ediyordum. Eşim yardımcı oluyordu. Çok zor zamanlardı. Şimdi bu tedaviyi aldıktan sonra; yürüyorum ve merdivenleri çıkabiliyorum.  Kendi işimi kendim yapar hale geldim.  Başta doktorum Dr. Öğr. Üyesi Aysun Özlü olmak üzere, Dr. Öğr. Üyesi Merve Akdeniz Leblebiciler, Ergoterapi Teknikeri Elif Yalçınkaya'ya, fizyoterapistlere, hemşirelere ve çalışan personellere teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız " diye konuştu.
Esma Sarı'nın doktoru Aysun Özlü ise, “Esma Teyze hastanemize başvurdu. Kliniğimizde geniş kapsamlı fizik tedavi prosedürlerini uyguladık. Bu prosedürler kapsamına sanal gerçeklik tedavisi ile rehabilitasyon programı eklendi. Eklenen tedavi yöntemleri ile birlikte hastamızın yürüme, denge ve ayakta durma kalitesi çok artmış oldu. Esma Teyze bir bakıcıya bağımlı iken şu an bağımsız ve dengeli yürüyebilen, mutlu bir hasta olarak kliniğimizden ayrıldı. Bundan sonraki hayatında eşiyle birlikte mutluluklar dileriz" dedi.