Domaniç Kütahya'da, mezar taşlarını kırdılar

Kütahya'da, mezar taşlarını kırdılar

07.03.2020 - 15:14 | Son Güncellenme:

Kütahya'da, mezar taşlarını kırdılar

Kütahyada, mezar taşlarını kırdılar

Mustafa YİĞİT/DOMANİÇ (Kütahya),(DHA)- KÜTAHYA'nın Domaniç ilçesine bağlı Çakıl köyünde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler köye ait mezarlıktaki mezar taşlarını kırdı.
Çakıl Köyü Muhtarı Gökhan Okumuş, “Köyümüz 80 nüfuslu küçük bir köy. Herkes birbiriyle bir şekilde akraba ve köyümüz anayol üstünde. Köyümüzün mezarlığı kapısız, bakımsız bir mezarlıktı. Göreve seçilmeden önce ilk vaadim mezarlığımızın bakımıydı. Uzun uğraşlar neticesinde mezarlığımıza temizledik bakım ve onarım işlerini tamamladık. Gece yarılarına kadar da metal kapıyı ve tabelasını astık. Ertesi günü tekrar mezarlığa geldiğimizde,  Ali Öztürk, Hasan Öztürk, Münevver Öztürk, Halime Çiğdem, İbrahim Çiğdem, Selahattin Özdemir' e ait 6 mezarın mermerden olan taşlarının sert bir cisimle kırılmış olduğunu gördük. Sanki bilinçli seçilmiş gibi" dedi.
Köy sakinlerinden Necdet Öztürk ise, "Almanya'dan köyüme izine geldim. Sabah mezarlığa büyüklerimi ziyarete geldim. Gördüğüm manzara ile yıkıldım. Bu mezarlara zarar veren şahsın amacını öğrenmek isterim. Umarım ileride böyle şeyler tekrarlanmaz" diye konuştu.