Gediz Gediz'de 57 yangın gönüllüsüne eğitim verildi

Gediz'de 57 yangın gönüllüsüne eğitim verildi

22.01.2020 - 17:31 | Son Güncellenme:

Gediz'de 57 yangın gönüllüsüne eğitim verildi

Gedizde 57 yangın gönüllüsüne eğitim verildi

KÜTAHYA'nın Gediz Orman İşletme Müdürlüğü'nde, orman yangınlarıyla mücadelede görev yapan 57 gönüllüye 'Orman Yangınlarıyla Mücadele-Teorik ve Uygulama Eğitimi' verildi.

Gediz Orman İşletme Müdürlüğü'nde Kütahya Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Mühendisi Başar Kavcin tarafından verilen Orman Yangınlarıyla Mücadele-Teorik ve Uygulama Eğitimine ilçeye bağlı orman köylerindeki vatandaşlardan oluşturulan 6 Orman Yangını Gönüllü Ekibi'nden 57 kişi katıldı.

16 saat süren Orman Yangınlarıyla Mücadele-Teorik ve Uygulama Eğitimi'nde, 'Temel Orman Yangını Bilgisi', 'Orman Yangınlarına Müdahale', 'İlk Yardım', 'Kişisel Koruyucu Donanım', 'İş Güvenliği ve Orman Yangınlarında Kullanılan Araç-Gereç ve Ekipmanlar' konusunda ayrıntılı bilgiler verildi. Teorik eğitimin ardından Erdoğmuş Orman Deposu'nda arazöz, kullanılan diğer ekipmanlar, su/köpük kullanımı, hortum serme ve el aletleri ile uygulama eğitimi yapıldı.

Eğitim sonunda yapılan sınavda başarı gösterip, 'Orman Yangınlarıyla Mücadele Gönüllüsü' olmaya hak kazananlara katılım belgeleri Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin ve diğer eğiticiler tarafından yapılan törenle verildi.

Verilen eğitim ve belge törenine; Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Yavuz Helvacı, Gediz Orman İşletme Müdürü Mustafa Merih Aydın ve orman yangınlarıyla mücadele gönüllüleri katıldı.

Mehmet ALTINTAŞ/GEDİZ (Kütahya), (DHA)

FOTOĞRAFLI