Malatya Vali Baruş, işletmelerin pandemi tedbirlerini inceledi

Vali Baruş, işletmelerin pandemi tedbirlerini inceledi

09.06.2020 - 13:17 | Son Güncellenme:

Vali Baruş, işletmelerin pandemi tedbirlerini inceledi

Vali Baruş, işletmelerin pandemi tedbirlerini inceledi

MALATYA, (DHA)- MALATYA Valisi Aydın Baruş, 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 2 fabrikayı ziyaret ederek pandemi sürecinde alınan tedbirleri inceledi.

İlk olarak 730 çalışanı bulunan tekstil fabrikasına gelen Vali Baruş'u Fabrika Müdürü Mehmet Akbalık, Üretim Müdürü Güven Yalvaç ve İdari İşler Müdürü Ekrem Dönmez karşıladı. İşletme hakkında genel bilgiler veren Akbalık pandemi sürecinde yaklaşık 500 bin adet maske üretip Sağlık Bakanlığına ilettiklerini söyledi. Covid-19 salgınından çalışanlarını korumak amacıyla fabrikanın tamamında tedbirler alındığını, çalışanların servisten inmeden ateş ölçümü yapılarak indirildiğini söyledi. Maske takmanın zorunlu olduğunu bu konuda genel denetimlerin düzenli olarak sürdüğünü, yemekhanede tek kullanımlık ürünler kullanıldığını oturma alanlarına şerit çekilerek çapraz oturma düzeni ile sosyal mesafenin sağlandığını anlattı.
Ardından Vali Baruş, toplam bin 820 çalışanı bulunan yurtdışına ihraç edilen ürünlerin üretiminin yapıldığı bir tekstil işletmesine geldi. Vali Baruş burada Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Baykan, Fabrika Müdürü Engin Yerebasmaz, Üretim Müdürü Erdal Oğul ve insan Kaynakları Yöneticisi Elif Güven karşıladı. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Baykan pandemi sürecinde yaklaşık 2 milyon 750 bin adet maske ve 100 bin tulum üreterek valiliğe ve büyükşehir belediyesine teslim ettiklerini söyledi. Koronavirüs salgınından çalışanlarını korumak için iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı tarafından bilgilendirici eğitim düzenlediklerini söyleyen Baykan, işletme girişindeki turnikelerden dinlenme alanlarına kadar sosyal mesafeyi koruyucu şeritler çekilerek uyulması için iç kontrol mekanizmalarının devreye alındığını, çalışma alanlarına sağlık bakanlığının koruyucu ve bilgilendirici afişlerinin asıldığını, yemekhanede tek kullanımlık ürünlerin kullanıldığını, dinlenme ve mola saatlerinin arttırılarak yemekhane ve dinlenme alanlarındaki yoğunluğun azaltıldığını, yemekhanedeki televizyonlarda Covid-19 ile ilgili önlemlerin görsel olarak yayımlandığını söyledi. Çalışanlara günde en az 2 adet maske dağıtıldığını ve sosyal mesafenin sağlanması için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.
Vali Baruş, pandemi sürecinde salgının önlenmesine yönelik alınan tedbirleri yerinde incelemek amacıyla işletmeleri ziyaret ettiklerini söyledi. 
FOTOĞRAFLI