Turgutlu Ata'ya fidan dikme etkinliği ile anma

Ata'ya fidan dikme etkinliği ile anma

10.11.2020 - 15:45 | Son Güncellenme:

Ata'ya fidan dikme etkinliği ile anma

Ataya fidan dikme etkinliği ile anma

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yıl dönümünde Manisa'nın Turgutlu ilçesinde fidan dikim etkinliğiyle anıldı. Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte çeşitli türlerde 62 fidan toprakla buluştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 82'nci yılı dolayısıyla Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikme etkinliği ile anıldı. Anma etkinliğinde, Mustafa Kemal Mahallesi Eser Sokak'taki 7 dönümlük alanda çınar, mazı, leylandi, çam, köknar ve akasya gibi türlerde 62  fidan toprakla buluşturulup, can suyu verildi. İlk fidanı CHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, toprakla buluşturdu. Belediye Başkanı Çetin Akın, Mustafa Kemal Atatürk'ü 10 Kasım'da özlem ve minnetle andıklarını belirtip, "Cumhuriyetimizin ilkelerini yaşatmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına sadık kaldığımızı göstermek için farkındalık yaratmak için fidan dikimi yaptık" dedi.

Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Gıyasettin Polat da yapılan etkinlikten mutlu olduklarını belirtip, "Bu ağaçlara da bizler sahip çıkacağız" diye konuştu.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU, (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI