Akdeniz Akdeniz Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Akdeniz Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

08.07.2022 - 10:21 | Son Güncellenme:

Akdeniz Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Akdeniz Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

MERSİN, (DHA)- AKDENİZ Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası’na bağlı işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) törenle imzalandı. Yevmiye ve özlük haklarındaki iyileştirmelerle işçilerin maaşı 6 bin 563 TL'ye yükseldi.
Belediyenin konferans salonunda düzenlenen TİS imza törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Hizmet-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Mehmet Yüce, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ile işçiler katıldı. Törende konuşan Başkan Gültak, bayram öncesi güzel bir müjde vereceğini söyledi. Gültak, “İmza altına alacağımız sözleşmemiz ile belediyemiz imar şirketi işçilerinin yevmiyesine yüzde 32.5 oranında bir artış sağladık. Eski yevmiyesi 166,8 lira olan çalışanlarımızın yeni yevmiyesi 221 liraya yükseldi. Günlük yemek ücreti 10 liradan 25 liraya çıkıyor. Yakacak yardımı 150 lira, sosyal yardım paketi 120 lira olarak belirlendi. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 300’er lira olacak. Belediyemiz şirketi personeline, 1 yıl içinde 36 yevmiye ikramiye ödenecek. Çocuk parası, çocuk başına 30 lira; koku tazminatı günlük 7 lira olacak. Gerek yevmiyedeki yüzde 32,5’lik artış, gerekse özlük haklarında sağlanan iyileştirmelerle, daha önce 4 bin 320 lira olan net ücret, yüzde 52 artışla, net 6 bin 563 liraya yükselmiş oldu" dedi.
Başkan Gültak, sözleşme ile imar şirketi çalışanlarının ücretlerini, şirket işçilerinin ücretiyle aynı seviyeye getirerek bir haksızlığı ortadan kaldırdıklarının kaydetti.
Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında, belediyenin imar şirketi ile belediye şirketi işçileri olmak üzere, toplam 730 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. (DHA)
FOTOĞRAFLI