Akdeniz Başkan Gültak'tan 'hareket' çağrısı

Başkan Gültak'tan 'hareket' çağrısı

22.09.2020 - 14:14 | Son Güncellenme:

Başkan Gültak'tan 'hareket' çağrısı

Başkan Gültaktan hareket çağrısı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ dolayısıyla belediye binasına yürüyerek geldi, asansörü  yerine merdivenleri kullandı. Başkan Gültak, hem bireysel ve toplumsal sağlık, hem de dünyanın geleceği için mecbur kalmadıkça fosil yakıtlı araçları bu hafta içinde kullanmama çağrısında bulundu.
Akdeniz Belediyesi, '16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında ‘harekete’ geçti. Belediye binasında bulunan iki asansörden biri kullanıma kapatıldı, binanın basamaklarına, 'Dünya İçin Harekete Geç' yazılı dövizler yapıştırıldı. Belediye merkez binasına yürüyerek gelen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kullanıma kapatılan asansörün önünde yaptığı açıklamada, “Amacımız, insanlarımızın asansör kullanmak yerine merdivenleri kullanıp yürüyüş yapmalarını sağlamak. Bir eczacı olarak hareketliliği önemsiyorum. Çünkü sağlıklı yaşamın en büyük temellerinden bir tanesi spordur, hareketliliktir” dedi.

Vatandaşları yürüyüş yapmaya, bisiklet veya scooter kullanmaya davet eden Başkan Gültak; “Hem kendimiz hem dünyamız için bunu alışkanlık haline getirelim. Sağlığımız el verdiği sürece gün içerisinde en az 45 dakika tempolu yürüyelim veya koşalım. Zira tansiyon, kolesterol ve şekerin dengelenmesinde hareketlilik çok önemlidir. Bu açıdan Avrupa Hareketlilik Haftasını çok önemsiyoruz. Hafta içerisinde farklı etkinlikler de yapacağız. Bisiklet takımımız Mersin’de farklı kulvarlarda sürüşler yapacak” diye konuştu.

'MECBUR KALMADIKÇA BU HAFTA İÇİNDE FOSİL YAKITLI ARAÇLAR KULLANMAYALIM'

Başkan Gültak; tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen uçak seferleri ile diğer fosil yakıtlı araçların kullanımının azalması sonucu; dünyanın ve doğanın ciddi manada kendi kendini temizlediğini de dikkati çekerek, “Dolayısıyla, karbon emisyonunun ve fosil atıkların dünyamıza yaptığı kirliliği de unutmayalım. Bir yandan kendi sağlığımız, diğer yandan dünyanın sağlığı için ‘harekete geçelim, fosil yakıtlı araçları en azından bu hafta içerisinde kullanmayalım. Hem tek evimiz dünyamızı korumak, hem de bireysel ve toplumsal sağlığımızı korumak için sağlığımıza dikkat etmenin tanı sıra, fosil yakıt ve enerji tüketimini azaltalım” ifadeleriyle vatandaşlara çağrıda bulundu.

Konuşmasının ardından Başkan Gültak, iş ve işlemleri için belediye binasına gelen vatandaşlarla bir süre sohbet etti, ardından da asansör yerine merdivenleri kullanıp, 3’üncü katta bulunan Başkanlık makamına geçti.

FOTOĞRAFLI