Akdeniz Mersin'de 2 yıldır ayrı olan çift barıştırıldı

Mersin'de 2 yıldır ayrı olan çift barıştırıldı

15.11.2020 - 11:53 | Son Güncellenme:

Mersin'de 2 yıldır ayrı olan çift barıştırıldı

Mersinde 2 yıldır ayrı olan çift barıştırıldı

MERSİN’de 2 yıl önce ayrılan ve Muhammed (5) adında bir çocukları da bulunan Dilek Türkben ile Halil Bucak çifti barıştırıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2 yıl önce ayrıldığı eşi Halil Bucak’la barışmak için kendisine mesajla ulaşan Dilek Türkben’in isteğini kırmadı ve çiftin barışmasına vesile oldu.  Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol’ün de öncülük ettiği barışmada, Dilek ve Halil çifti ile aileler bir araya gelerek barış yemeği yedi. Muhammed Bucak isminde minik de bir çocukları bulunan çift, 2 yıl aranın ardından tekrar bir araya geldi.
Akdeniz ilçesi Pirireis Mahallesi’nde gerçekleşen barışmaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Milletvekili Ali Mahir Başarır, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ve aileler katıldı.
Dilek Türkben, bir süre önce Başkan Seçer’e mesaj ile ulaşarak, eşi ile barışmak istediğini iletti. Mesaja kayıtsız kalmayan Başkan Seçer de MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile birlikte aracı oldu ve çifti barıştırdı ve Dilek’in dileğini yerine getirdi. 2 yıl önce ailelerinin birlikte olmalarına karşı çıkması üzerine ayrılan Dilek ve Halil çifti, barışmanın mutluluğunu yaşadı.
Ayrılmalarının ardından Şanlıurfa’da belediye otobüsü şoförlüğü yapmaya başlayan Halil Bucak’ın Mersin’e gelmesi şartı ile kızlarıyla barışabileceğini dile getiren Dilek Türkben’in ailesi, barışmaya bu koşul ile izin vereceklerini belirtti. Bunun üzerine Başkan Seçer,Halil Bucak’ı Şanlıurfa’dan getirterek, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda belediye otobüslerinde şoförlük yapması için işe aldı.
Başkan Seçer, hayırlı bir işe vesile oldukları için duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bu birlikteliği sağlamak bizim için her şeyden önce çok önemli bir sevaptır. Burada Muhammed’in sevinci, annesinin, babasının bir arada olması, akşamları onlarla oturup yemeğini yemesi, annesinin, babasının sıcaklığında yatağına girmesi, uyuması, herhalde bir çocuk için dünyanın en güzel hazzı olsa gerek. Bunu sağlayabildiysek, Muhammed’i mutlu edebildiysek ne mutlu bize. Bu birlikteliğin devamı için, daha huzurlu, daha mutlu bir yaşam sürmeleri için bundan sonraki süreçte de kendilerinin katkılarına ihtiyaç var. Onlara anlayışlı olmaları gerekiyor. Onlara yardımcı olmaları gerekiyor. Umut ediyorum bundan sonraki süreç de böyle olur” diye konuştu.
Seçer, çifte barışmalarının ardından nazar boncuğu ve çocukları Muhammed’e de oyuncak hediye etti.

Görüntü Dökümü:
-----------------------------
- Çiftin çocuklarına hediye verilmesi 
- Barışma merasiminden genel ve detay görüntüler
SÜRE: 05'41", BOYUT: 651 MB
Haber-Kamera:  MERSİN, (DHA)
GÖRÜNTÜ 1511-mrs-cift-barimsa-01 KODU İLE GEÇİLDİ