Çamlıyayla Barakada yaşayan Emine teyze, huzurevine yerleştirildi

Barakada yaşayan Emine teyze, huzurevine yerleştirildi

23.01.2021 - 16:19 | Son Güncellenme:

Barakada yaşayan Emine teyze, huzurevine yerleştirildi

Barakada yaşayan Emine teyze, huzurevine yerleştirildi

Okan ÇALIŞKAN/ÇAMLIYAYLA/(Mersin), (DHA)-  MERSİN’in Çamlıyayla ilçesinde 10 yıl önce eşi öldükten sonra derme çatma barakada yalnız yaşamaya başlayan, çocuklarının da kendisiyle  ilgilenmediği söyleyip yardım isteyen Emine Tek (76)  Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından kentteki bir huzurevine yerleştirildi.
İlçeye balı Sarıkavak Mahallesi'nde bir araziye sac levhalarla kurduğu derme çatma barakada elektrik, su ve kış günü ısınacağı bir soba olmadan hayatta kalmaya çalışan Emine Tek, yardım istedi. Komşularının desteği ile yaşamını sürdürebildiği ve çocuklarının kendisini terk ettiğini belirten yaşlı kadına ise güzel haber Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çamlıyayla Kaymakamı Ferhat Altay’dan geldi. Belediye yetkilileri ilk olarak Tek’in evine giderek kendisinin sorunlarını dinledi. Daha sonra doktor kontrolünden geçirilen Tek, yaşadığı barınaktan alınarak kentteki bir huzurevine yerleştirildi. Yaşlı kadını ziyaret eden ilçe Kaymakamı Ferhat Altay ise Emine Tek’e ev temin edileceği sözünü verdi.
‘İHTİYACI OLANLARA SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ GÖTÜRÜYORUZ’
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ‘Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Birimi’ görevlisi Dr. Ufuk Batmaz, Emine Tek’in durumunu görünce anında harekete geçtiklerini ve mağduriyetlerinin giderilmeye başlandığını söyledi. Tek’in sağlık kontrolünden geçirildiğini ve sağlık açısından alınması gereken önlemleri planladıklarını ifade eden Batmaz, “Emine teyzede olduğu gibi herkes için buradayız. Biz sadece Mersin merkezde değil, tüm ilçelerimizde, köylerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyacı olan ve bize başvuran her hastamıza sağlık ve bakım hizmeti götürüyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ