Erdemli Başkan Seçer, bayramın son günü Erdemli halkı ile bayramlaştı

Başkan Seçer, bayramın son günü Erdemli halkı ile bayramlaştı

24.07.2021 - 12:14 | Son Güncellenme:

Başkan Seçer, bayramın son günü Erdemli halkı ile bayramlaştı

Başkan Seçer, bayramın son günü Erdemli halkı ile bayramlaştı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı’nın son gününü Erdemli ilçesindeki kırsal mahallelerde vatandaşlarla buluştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı’nın son gününü Erdemli ilçesinin yaylalarındaki mahallelere ayırdı. Toplam 8 mahalle ve mevkide hemşehrileri ile bayramlaşan Başkan Seçer, Sarıyer, Doğusandal, Karayakup,Müğlü, Şahna ve Üzümlü Mahalleri ile Küçük Fındık ve İçmeler Mevkilerini ziyaret etti.

Seçer’in Erdemli ilçesindeki ziyaretleri Sarıyer Mahallesi ile başladı. Sarıyer’de kahvehane ziyareti yapan Seçer, vatandaşlar ile bir araya gelerek, sorunları yerinde dinledi. Ziyaretlerini Doğusandalve Karayakup Mahalleleriyle sürdüren Seçer, Karayakup’un ardından da Küçük Fındık Mevkii’ne gitti. Küçük Fındık yolunda yapılan genişletme çalışması hakkında vatandaşı bilgilendiren Seçer, içme sularının kapalı sisteme alındığını ve 1000 metrelik boru döşenerek, mahalle halkının daha kaliteli bir içme suyuna kavuştuğunu söyledi. Seçer, Küçük Fındık’tan sonra da Denizkızı Turizm A.Ş. bünyesindeki İçmeler Mesire Alanı’na giderek incelemelerde bulundu ve orada yapılacak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaretlerini Müğlü Mahallesi ile sürdüren Seçer, ardından gittiği Şahna Mahallesi’nde de davul, zurna ve bayraklar ile coşkulu bir şekilde karşılandı. Başkan Seçer, Büyükşehir’in hayvancılık projesi kapsamında 1 üreticiye ise 25 damızlık hayvan verileceğini duyurdu. Şahna ve Üzümlü’yü birbirine bağlayan Tol Köprüsü’nün de 2020 yılında yapıldığını aktaran Seçer, ayrıca 2 kilometrelik grup yolunun bu yıl programa alındığının müjdesini verdi.Seçer’in mahalle ziyaretlerinde son durağı ise Üzümlü Mahallesi oldu. Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı, yol yapımı, arıtma tesisi gibi rutin ve büyük hizmetlerin dışında vatandaşın ve üreticinin hayatına dokunan hizmetler yaptığını sözlerine ekledi. 
“LAMOS KÖPRÜSÜ’NÜ YAPIYORUZ”
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, kendisine borçlanma yetkisi verilmemesine rağmen Erdemli’ye her türlü hizmeti yapmaya devam edeceğini söylediğinin altını çizen Seçer, “Geçtiğimiz Meclis toplantısında da Büyükşehir Belediyesi Erdemli Meclis üyelerine söyledim; ‘Siz bana borçlanma verseniz de vermeseniz de ben Lamos Köprüsü’nü bitireceğim’ diye. Şu anda biz orada bir köprü yapıyoruz.  Bize maliyeti de 10 milyon liranın üzerinde ama orası önemli bir örtü altı üretimin, meyve sebze seralarının olduğu bir yer. Bunu ortaya koymak, bu bedeli ödemek, bu projeyi yaptırmak, geleceği görmek vizyon sahibi bir belediyenin, belediye yönetiminin işidir” dedi.
“İNANCIMIZ, GÜCÜMÜZ, BİLGİMİZ, BECERİMİZ TAM”
Daha sonra Doğusandal Mahallesi’ne giden Seçer, muhtardan mahallenin taleplerini dinledi.Ardından Karayakup Mahallesi’ne, oradan da Küçük Fındık Mevkii’ne geçen Seçer, Küçük Fındık sakinlerine, ‘Belediyemizin hizmetlerinden memnuniyet var mı?’ sorusunu yöneltti.‘Var, eline koluna sağlık’ cevabını alan Seçer, “Eksiğimiz var ama inancımız, gücümüz, bilgimiz, becerimiz tam. Allah’ın izniyle daha uzun yıllar Mersin’i bizim anlayışımız yönetecek. Bu iddiayı burada ortaya koyuyorum. Yaptıklarımız, yapacaklarımız bu memleketi ihya edecek” diye konuştu.
“İÇLER ACISI BİR TABLO”
Başkan Seçer, vatandaşların sahillerde yarattığı kirlilikle ilgili şunları söyledi:
“Bu içler acısı bir tablo. Ben her gün uyarıda bulunuyorum, bunu bilinçli yapıyorum. Tabi o görüntüler daha çok Mersin dışından gelen tatilcilerin, ayrılırken bıraktıkları görüntüler. Diğer taraftan bizim orada plajlarımız var. Oradan da görüntüler geldi.  Biz bunları temizlemekle bu memleketi temiz falan tutamayız. Böyle bir doğru yok. Nasıl yapacaksınız, hangi sahile kaç bin kilometreye gücünüz yetecek. Her insan oturduğu yerde yer içer, afiyet şeker olsun ama be kardeşim sen o pisliği olduğu gibi bırakma, o karpuz kabuğunu, kumun üzerinde çekirdek çitlenmiş ve kabuklarını görüyorsunuz. Doğayı katlediyoruz. Ondan sonra işte müsilaj oluyor, deniz kirliliği, denizde balık kalmıyor, balık neslini tüketiyoruz. İklim değişikliği oluyor. Çünkü küresel ısınma oluyor. Çevre kirliliği bunu körüklüyor. Sularımız kirleniyor, hastalıklar oluyor. Bütün bunlar hep çevre kirliliği” dedi.


FOTOĞRAFLI