Erdemli Çocuklar hayallerindeki 23 Nisan'ı resmetti

Çocuklar hayallerindeki 23 Nisan'ı resmetti

22.04.2021 - 12:03 | Son Güncellenme:

Çocuklar hayallerindeki 23 Nisan'ı resmetti

Çocuklar hayallerindeki 23 Nisanı resmetti

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-ERDEMLİ Belediyesi'nin kreşlerinde eğitim gören çocuklar, kendileri için oluşturulan Çocuk Sokağı'nda hazırlanan tuvallere, hayallerindeki 23 Nisan'ı resmetti. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Erdemli Belediyesi tarafından oluşturulan Çocuk Sokağı'nda renkli bir etkinlik düzenlendi. Çocuklar, hayallerindeki 23 Nisan'ı tuvallere resmetti.
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ressamlar ve kreş öğretmenleri eşliğinde 23 Nisan'ı pandemi kurallarına uygun şekilde çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti. Tollu, "Çocuklarımızı, özellikle belediyemizin kreşine devam eden çocuklarımızı getirdik bugün buraya. Çocuklarımızın hayalleri tabi ki önemli. Pandemiden dolayı maalesef hayal ettiği 23 Nisan programlarını yapamıyoruz. Fakat çocuklarımızın hayallerini buraya resmetmelerini uygun gördük. Şimdi çocuklar hayalindeki 23 Nisan nedir, nasıl bir 23 Nisan tasavvur ediyor bunu resmedecekler. O düşünceyle çocuklarımızı buraya davet ettik. Bir de malum güneş gerçekten çok güzel. Çocuklarımız kapalı ortamdan çıksın güneşle tanışsınlar istiyoruz" dedi.
Başkan Tollu, aynı zamanda çocukların burada bir takım oyunları öğrenmeleri ve hoşça vakit geçirmelerinin önemli olduğunu vurgulayarak, "En azından gelecek yıllarda, inşallah önümüzdeki 2022'de 23 Nisan'da yüz yüze faaliyetlerimizi icra edebileceğimizi düşünüyoruz. İnşallah bu sene içerisinde yerli aşımızın çıkmasıyla birlikte bu illetten kurtulacağız. Gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştüreceğimiz için hayallerini şu anda resmediyoruz" diye konuştu.
Çocuklar tarafından tuvale yansıtılan resimlerin sergileneceğini ve ardından da çocukların ailelerine hediye edileceğini ifade eden Tollu, "Tabi burada 2.5, 5 yaş arasında çocuklarımız bizim kreşimize devam ediyorlar. İlk defa aileler çocuklarının resimlerini görecekler ve 23 Nisan münasebetiyle çocuklarımız yaptıkları resimleri ailelerini armağan edecekler. Dolayısıyla ailelerimiz için de hoş bir anı olacağını düşünüyorum. Anne-babaların, çocuklarının ilk resimlerini ömür boyu saklayacaklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Çocuklar ise Çocuk Sokağı'nda düzenlenen etkinliklerden duydukları memnuniyeti aktarırken,  resmettikleri hayalleri ve 23 Nisan'a dair sevinç ve mutluluklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI