Erdemli Erdemli’de telafi eğitimini tamamlayan 120 usta meslek lisesi diploması aldı

Erdemli’de telafi eğitimini tamamlayan 120 usta meslek lisesi diploması aldı

14.07.2021 - 16:50 | Son Güncellenme:

Erdemli’de telafi eğitimini tamamlayan 120 usta meslek lisesi diploması aldı

Erdemli’de telafi eğitimini tamamlayan 120 usta meslek lisesi diploması aldı

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin)(DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde, Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen telafi eğitimine katılıp sınava giren 244 kalfa ve ustadan sınavı başarıyla geçen 120 kişi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması aldı.

Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Erdemli Öğretmenevi’nde diploma takdim töreni düzenlendi. Törene Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kurt, Şube Müdürleri, Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan ve diploma almaya hak kazanan kalfa ve ustalar yer aldı.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, “Ülkemizde en çok ihtiyaç gereksinimi olan ara eleman sıkıntısı Mesleki Eğitim Merkezimizin yetiştirmiş olduğu kalfa ve ustalar ile bu sorunlarımız da ortadan alkıyor. Daha önce kalfa ve ustalarımıza sadece kalfalık ve ustalık belgesi veriyiyordu ama artık telafi eğitimlerinin ardından yapılan sınavın ardından başarılı olan kalfa ve ustalarımıza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması veriyoruz. Türkiye’de ilk defa bu yıl uygulamaya geçilen bu proje ile artık kalfalarımız ve Ustalarımız lise mezunu olmuş olacaklar. Bene bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi. 
Erdemli Mesleki Eğitim merkezi Müdürü Hüseyin Kurt ise, "Okulumuzda daha önce kalfalık ve ustalık mezunu olan 244 kişi, telafi eğitimi programına kayıt yaptırdı. Bunlardan eğitimini tamamlayan 120 kişi Mesleki Eğitim Merkezlerinde ilk defa düzenlenen telafi eğitiminden sonra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu oldular. Bizim mesleki eğitim merkezlerinden mezun olan öğrencilerimiz aynı zamanda lise diploması almış oldular . Bu anlamda bir ilki yaşıyoruz. Bakanlığımızın çalışmaları ve onların direktifleri doğrultusunda bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. Şunu belirtmek isterim ki, bizim Mesleki Eğitim Merkezlerimiz bundan sonra artık bir Meslek Lisesi gibi değerlendirmek lazım. Okulumuzdan mezun olan çıraklarımız Ustalık belgeleri ile birlikte lise diplomalarını almış oluyorlar" dedi. 
Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edildi.

FOTOĞRAFLI