Gülnar Çiftçilere verilecek destek anlatıldı

Çiftçilere verilecek destek anlatıldı

24.09.2020 - 15:03 | Son Güncellenme:

Çiftçilere verilecek destek anlatıldı

Çiftçilere verilecek destek anlatıldı

Mustafa GÜMÜŞ/GÜLNAR(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Gülnar ilçesinde, ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi' çiftçilere anlatıldı.
Bu yıl, Mersin’in 7 ilçesinde uygulanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'nin ikinci fazında yer alması planlanan Gülnar-Aydıncık kümesinin çok paydaşlı platform toplantısı Gülnar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Toplantıya Kaymakam Yunus Emre Bayraklı, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, İlçe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ali Nazım Eken, Ziraat Odası Başkan Hacer Emiş Işık, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
Toplantıda, proje kapsamında Gülnar-Aydıncık kümelenmesinde 600 metre rakım üzerindeki mahallelerde uygulanacak destek konuları ele alındı. Toplantı sonucunda 2022’den 2026 yılına kadar Gülnar-Aydıncık kümesinde uygulanacak olan projeler belirlenerek, stratejik yatırım planı oluşturuldu.
Burada konuşan Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, ilçede tarım ve hayvancılığın ön planda olması nedeniyle yararlanacak olan üreticilere her zaman destekçi olacaklarını söyledi.
Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar ise, belediye olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI