Merkez Büyükşehir, Pembe teyze ve İbrahim amcaya aile oldu

Büyükşehir, Pembe teyze ve İbrahim amcaya aile oldu

16.05.2021 - 13:01 | Son Güncellenme:

Büyükşehir, Pembe teyze ve İbrahim amcaya aile oldu

Büyükşehir, Pembe teyze ve İbrahim amcaya aile oldu

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, 69 yaşındaki Pembe ve 71 yaşındaki İbrahim Uzan çiftine Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri’yle aile sıcaklığını yaşatıyor.

Yalnız yaşayan ve özel gereksinimli olan Pembe ve İbrahim Uzan çifti, Büyükşehir Belediyesi'ni arayarak destek almak için kayı bıraktı. Kaydı aldıktan sonra ilgili adrese sosyal inceleme yapması için sosyologlarını yönlendiren Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, çiftin kişisel bakım, ev temizliği ve fizik tedavi hizmetine ihtiyaç duyduğunu tespit etti.

Ekipler ilk olarak çifti, rapor alabilmeleri için engelli transfer aracı ile hastaneye götürdü. Fizik tedavi uzmanından alınan raporun ardından çifte Büyükşehir’in fizyoterapisti tarafından evde fizik tedavi uygulanmaya başlandı. Beynine pıhtı atması sonucu kısmi felç geçiren İbrahim Uzan'a nörolojik rehabilitasyon kapsamında denge, yürüme ve kuvvetlendirme egzersizleri yaptırılırken; Pembe Uzan'a ise ortopedik rehabilitasyon kapsamında ağrı ve ödem tedavisi, kuvvetlendirme ve denge egzersizleri ile elektroterapi uygulaması yapıldı. Çiftin tedavilerinin ilerleyen günlerde de devam edeceği bildirildi.
Yaşlı bakım teknikerleri tarafından uygulanan kişisel bakım hizmeti kapsamında banyo, tıraş, tırnak kesimi ve bakımları yapılırken; Büyükşehir ekipleri tarafından da evleri köşe bucak temizlendi. Ekipler ayrıca içerisinde çamaşır suyu, diş macunu, diş fırçası, defne sabunu ve kağıt sabun bulunan hijyen paketini çifte hediye etti.
Pembe Uzan, aldıkları hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden geldiler. Allah razı olsun bize hizmet ettiler. Hastaneye götürdüler, getirdiler. Banyomu yaptırdılar, saçımı taradılar, üzerimi giydirdiler. Her gün bizi arıyorlar, halimizi, hatırımızı soruyorlar. Memnunuz, Allah’tan başka kimsemiz yok. Sonra siz meydana çıktınız. Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleri bize gelip bakmaya başladılar. Bundan sonra inşallah bizi rahat ettirecekler. Yoksa çok perişandık biz. Başkanımız’a çok selam söylüyorum, gözlerinden öpüyorum. O benim evladım yaşında. Allah işini, gücünü rast getirsin” diye konuştu. 
İbrahim Uzan ise kendilerini yalnız bırakmadıkları için Başkan Vahap Seçer’e teşekkür ederek, “Allah razı olsun. Allah ömrünü uzun etsin. Başarılar dileriz. Allah darda bırakmasın kendisini. Devletimize, milletimize  Allah zeval vermesin. Çok memnunuz. Yalnız biz burada yataklara düşmüşüz. Gelip sorması yeter. Oradan buraya kadar masraf kolay değil. Allah bin kere razı olsun. Memnunuz” dedi. 
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Evde Sağlık ve Bakım’da görev yapan Sosyolog Seyran Muştu, başvuru yapan vatandaşlara yapılan inceleme sonucu kısa sürede hizmet verdiklerini dile getirerek, “Amacımız daha fazla insana destek vermek, daha ileriye gidebilmek. Çok tatlı, çok samimiler zaten” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI