Merkez Büyükşehir’in projesi ödül aldı

Büyükşehir’in projesi ödül aldı

25.09.2020 - 11:03 | Son Güncellenme:

Büyükşehir’in projesi ödül aldı

Büyükşehir’in projesi ödül aldı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel bireylere uygulanan Atla Terapi Projesi, Sağlıklı Kentler Birliği’nin 'Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması'nda ödül aldı.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Ekim 2019’dan bu yana uygulanan 'Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Duyu Bütünleme Terapisi' ve bu terapiyi destekleyen Atla Terapi Projesi, ödüle layık görüldü. Çocukların hem duyusal gelişimlerine katkı sunan, hem de sosyal gelişimlerini destekleyen projeler,bu yıl 11’incisi düzenlenen 'Sağlıklı Kentler Birliği’nin En İyi Uygulama Yarışması'nda ödül aldı. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde devam eden Duyu Bütünleme Terapisi’nden zihinsel ve bedensel problemi olan her çocuk ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Seans süresinde aileler de çocuklarına eşlik edebiliyor.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren fizyoterapist Bilge Yıldırım, duyu bütünleme terapisinin uygun sınıflarda ve amaca uygun zenginleştirilmiş materyallerin bulunduğu ortamda yapıldığını ve çocukların duyusal profiline göre sürdüğünü belirterek, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin En İyi Uygulama yarışmasına Duyu Bütünleme Terapisi ve bunu destekleyen Atla Terapi Projesi ile katıldık ve bu alanda ödül kazandık.Bu ödül bizi, ailelerimizi, çocuklarımızı çok mutlu etti.Bu alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu anda pandemiden dolayı hipoterapiye (atla terapi) ara vermiş durumdayız. Ama Engelsiz Yaşam Merkezimizde hizmetlerimiz devam ediyor. Sosyal mesafeye ve hijyene dikkat ederek, aralıklı olarak seanslarımıza devam ediyoruz. Pandemi dönemi biraz daha kontrol altına alındığında sosyal faaliyetlerimiz devam edecek. Sportif faaliyetlerimiz için tüm çocuklarımızı, tüm engelli bireyleri her zaman buraya bekleriz. Mutlaka onlara uygun bir etkinliğimiz vardır” ifadelerine yer verdi.   

FOTOĞRAFLI