Merkez İyilik Çarşı’ndan yardım eli

İyilik Çarşı’ndan yardım eli

20.04.2021 - 12:39 | Son Güncellenme:

İyilik Çarşı’ndan yardım eli

İyilik Çarşı’ndan yardım eli

MERSİN, (DHA)-MERSİN İl Müftülüğü, Ramazan ayı nedeniyle 'İyilik Çarşısı' ile ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.
Mersin İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Mersin Şubesi iş birliğinde, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 'İyilik Çarşısı' ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam ediliyor. Çarşıya gelen vatandaşlar, hayırseverlerin bağışları ile raflara konulan gıda malzemelerinden ihtiyaç duydukları ürünü ücretsiz olarak alıp evine götürürken, tespit edilen ancak gelemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara ise din görevlileri tarafından yardımlar evlerine götürülerek teslim ediliyor.
Ramazan ayının rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi, "Mübarek Ramazan ayının ailemize, milletimize, ülkemize, insanlığa huzur, barış, sağlık ve afiyet getirmesini yüce Rabb'imden temenni ediyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlum ve mağdurun yetim ve ihtiyaç sahibi insanlarımızın yurt içi ve yurt dışında ümidi olmaya devam ediyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı her yıl yurt içi ve yurt dışında yardım organizasyonları gerçekleştiriyor. Bu bağlamda taşradaki il ve ilçe müftülükleri olarak da Türkiye Diyanet Vakfı şubelerimiz tarafından hayır sahibi iş insanlarımızdan aldığımız zekat, fitre, hayır ve sadakalarını, ihtiyaç sahibi insanlara güvenli ve şeffaf bir şekilde ulaştırıyoruz" dedi.
Mersin genelinde 13 İlçe Müftülüğü olarak din görevlileri, mahallelerinde görev yaptığı yerlerdeki ihtiyaç sahiplerini tespit ettiğini ifade eden Müftü Kondi, "Bizler de tespit edilen bu ihtiyaç listesine göre, hayır sahiplerimizin yardımlarını onlara ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Bizim yardımlarımız sadece koliyle ya da Ramazan ayı ile sınırlı değildir. Yıl boyunca hayır sahiplerimiz her daim ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin maddi ihtiyaçlarını karşılama gayreti içindedirler. Din hizmeti alanında çalışan bütün teşkilat mensubu arkadaşlarımızla ihtiyaç sahiplerimizin ihtiyaçlarını giderme gayreti içerisindeyiz. Örneğin, din görevlilerimizin görev yaptığı yerlerde tespit ettiği yetim ailelerini hayır sahiplerimizle buluşturuyoruz. Bu hayır sahiplerimiz sadece bu ailelere gıda kolisi olarak yardım etmiyor. Aynı zamanda evinin kirasını veremeyen, kırtasiye eksiği olan, bu kardeşlerimizin benzer ihtiyaçlarını da gideriyorlar" dedi.
Müftü Kondi, İyilik Çarşımız'da sloganın 'İmkanı olanlar getirip koysun, ihtiyacı olanlar alıp götürsün olduğunu ifade ederek, "Mersin İl ve İlçe Müftülükleri olarak büyük gayret içerisindeyiz. İdlib ve Azez'deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize 11 TIR'lık yardım konvoyumuzu geçen hafta ulaştırmış olduk. Bununla birlikte Lübnan'daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize din kardeşlerimize de yine hayır sahiplerimizin nakdi yardımlarını ulaştırdık. Biz sadece yardım kolisi dağıtmıyoruz. Sevgiyi, umudu, birlikte kardeşçe yaşama duygusunu da paylaşıyoruz" diye konuştu.
Şu ana kadar Mersin il ve ilçeleri ile tüm mahallelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 17 bin adet gıda kolisi ulaştırıldığını kaydeden Müftü Kondi, Ramazan sonu itibariyle 30 bin koli yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının hedeflendiğini, yardımların ve İyilik Çarşısı'nın Ramazan ayından sonra da ihtiyaç sahiplerine hizmet vermeye devam edeceğini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI