Merkez Kaldırımdaki engeller kalkıyor

Kaldırımdaki engeller kalkıyor

19.01.2021 - 10:51 | Son Güncellenme:

Kaldırımdaki engeller kalkıyor

Kaldırımdaki engeller kalkıyor

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, kent genelindeki kaldırımları 'engelsiz' hale getirmeye devam ederken, çöp kutularını da yeniliyor.
Yaşanan çökmeler sonucunda engelli bireylerin kullanımı dışında kalan kaldırımlar, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerince düzenleniyor. 'Engelsiz Mersin' sloganı ile yürütülen çalışmalarla, yeni kaldırım imalatı sayesinde rampa ve hissedilebilir karo düzenlemeleri yapılıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de kaldırım kenarlarına çöp kutuları yerleştiriyor. Bu kapsamda, kent merkezinde yer alan Kuva-i Milliye Caddesi'ndeki çalışmalar tamamlandı.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürü Murat Eren, "Eskimiş, yıpranmış, yer yer çöküntüler meydana gelen kaldırımları, vatandaşlarımızın daha rahat kullanabileceği şekilde yeniliyoruz. Kentimizi temiz tutmak adına halkımızın yoğun kullandığı cadde ve bulvarlarda çöp kutularını yenilemeye başladık. Amacımız, yaşadığımız yerin daha sağlıklı ve temiz olabilmesini sağlamak" dedi.

FOTOĞRAFLI