Merkez Mersin'de bisiklet yolundaki dubalar sürücüler tarafından tahrip edildi

Mersin'de bisiklet yolundaki dubalar sürücüler tarafından tahrip edildi

24.07.2021 - 10:41 | Son Güncellenme:

Mersin'de bisiklet yolundaki dubalar sürücüler tarafından tahrip edildi

Mersinde bisiklet yolundaki dubalar sürücüler tarafından tahrip edildi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği bisiklet yolunda, bisikletlilerin can güvenliği için yerleştirilen dubalar araç kullanıcıları tarafından tahrip edildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın başlattığı Bisiklet Yolu projesinde, bisiklet kullanıcılarınıncan güvenliğini korumak için güzergah boyunca yerleştirilen dubalar tahrip edildi. Bisiklet yolunu araç yolundan ayırmak için konulan dubaların araç sürücüleri tarafından tahrip edilmesi ile can güvenliği hiçe sayılırken, dubaların zarar görmesi bisiklet kullanıcılarını tedirgin etti.
Vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan olayla ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görevli Oğuz Kaan Turgut, “Bisiklet yollarımızı taşıt trafiğinden ayırmak için, aynı zamanda bisiklet kullanıcılarının güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlayabilmek için fiziki bir engel oluşturduk. Bu fiziki engelimizde delinatörlerimiz. Bu fiziki engeller ve emniyet mesafeleri tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yönetmeliklere uygun olarak yapıldı. Ne yazık ki bu yaptığımız fiziki engeller montajı bittikten sonra deforme edildi” dedi.
Vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet eden Turgut, “Bu yapılan tahribat bisiklet yolunu kullananların güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Amacımız burada Belediye Başkanımızın önderliğinde Mersin’i bir bisiklet cenneti haline getirmek. Bizlerde bu konuda Mersin halkından yardım istiyoruz yapılan imalatlarımızın uzun süreli olması için. Mersin’de bir bisiklet kültürünü oluşturabilmek içinde gerekli çalışmaları ivedilikle yapıyoruz. Bu konuda da tüm illere öncü olmak istiyoruz” diye konuştu.


FOTOĞRAFLI