Merkez MTOSB Başkanı Tekli: Üretim durmadı, durmayacak

MTOSB Başkanı Tekli: Üretim durmadı, durmayacak

22.05.2020 - 13:22 | Son Güncellenme:

MTOSB Başkanı Tekli: Üretim durmadı, durmayacak

MTOSB Başkanı Tekli: Üretim durmadı, durmayacak

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, koronavirüs  salgını boyunca üretime ara vermediklerinin dile getirerek, "Bizim bayramımız üretim. Bizim için üretime ara vermediğimiz her gün bayram. Pandemi boyunca olduğu gibi, sonrasında da üretimimize ara vermeden devam edeceğiz" dedi.
MTOSB Başkanı Sabri Tekli, pandemi boyunca üretime kesintisiz olarak devam ettiklerini belirterek, "Üst düzey önlemlerini alan fabrikalarımız, gerek termal kameralar ya da ateş ölçerler ile gerek dezenfektanlar, maske ve eldivenler ile işçi sağlığını ön planda tutarak çalışmalarını sürdürdüler. Pandemi boyunca istihdam rakamlarımızda düşüş gözlemlenmediği gibi, ihracatımız da devam etti. Enerji tüketim rakamlarımızda da gözle görülür ciddi bir düşüş olmadı. Burada tüm sanayicilerimizi özverilerinden dolayı kutluyorum. Hepsi büyük bir özveri ile çalışarak ülke ekonomimize katkı sağlamayı sürdürdü" diye konuştu.
 ‘SANAYİCİMİZ VE ÜLKEMİZ BÜYÜK İŞ BAŞARDI’
Pandemi boyunca tüm ülkeler kendisini dış dünyaya kapattığını kaydeden Başkan Tekli, "Tüm dünyada ve ülkemizde hayatın durduğu bu süreçte Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerimiz büyük bir iş başararak, devletimizden aldığı güç ile üretime sonuna kadar devam etti. Kısa çalışma ödeneği gibi önemli destekler alan sanayicilerimiz, devletimizin gücünü sonuna kadar yanında hissetti. Maske ve eldiven konusunda da sonuna kadar destekçimiz olan Mersin Valiliğimiz’e buradan bir kes daha teşekkür etmek istiyorum" ifadesini kullandı.
Ramazan Bayramı ve sonrasında da çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini vurgulayan Tekli, şunları söyledi:
"Biz ülkemize güveniyor, yatırım yapmaya devam ediyoruz. Sanayicilerimiz güçlerini bir kez daha sahaya yansıttılar. 3. Bölge’de çalışmalarımızın sonuna geldik. Pandemi döneminde bile sanayicimiz yatırımlarına devam ederek ülkemize olan güvenimizi sahaya da yansıttı. Salgının tüm dünyayı bir an evvel terk etmesini temenni ederken, ülkemizin, Mersinliler’in ve tüm sanayicilerimizin Ramazan Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum."

FOTOĞRAFLI