Mersin MERSİN İŞ-KUR “ÖZEL SEKTÖR NE İSTER” PANELİ

MERSİN İŞ-KUR “ÖZEL SEKTÖR NE İSTER” PANELİ

26.04.2014 - 09:08 | Son Güncellenme:

.

MERSİN İŞ-KUR “ÖZEL SEKTÖR NE İSTER” PANELİ

Mersin İş-Kur ‘İstihdam ve Kariyer Günleri’ etkinlikleri kapsamında Erdemli Meslek Yüksekokulu’nda ‘Özel Sektör Ne İster’ konulu panel düzenledi.
Özel sektör temsilcileri, eğitimciler ve öğrencilerin bir araya geldiği panelde sektörlerde aranan insan kaynağı modelleri hakkında bilgiler verdi.
Mesleki okullarda verilen eğitimin özel sektör temsilcileri ile ortaklaşa çalışmalar yürütülerek verilmesi ve uygulamalarla da bu eğitimin desteklenmesi gerektiğini savunan Erdemli Yüksekokul Müdürü Erdem Daşçı, “Yıllardır mesleki eğitimle ilgili kongrelerde ve tartışma programlarında hep söylenen bir şey var. Meslek sorunu ülkenin sorunu, mesleki eğitim ülkenin en büyük temel sorunu. Doğrudur. Hakikaten bu ülkede mesleki insan kaynağının üretileceği tek yer mesleki eğitimlerdir. Bu eğitimler liselerden sonra meslek yüksek okullarından geçmektedir. Buralarda okuyan bu öğrencilerin tamamına bu ülkenin ihtiyacı var. Bu insanların da çalışmaya ihtiyacı var. Dolayısıyla mesleki eğitimin artık dört duvar arasından çıkarılıp, hangi alanda ne kadar insan kaynağına ihtiyacı var, bölümler arası planlama nasıl yapılmalıdır, bu öğrenciler için uygulanması gereken eğitim nedir? Bu eğitimi verirken ilgili sektörlerin talepleri nelerdir? Siz nasıl bir insan kaynağı biz üretirsek bu insanları işe alırsınız da bu kadar insan iş umudu eğitime sarılır, biz de yapmış olduğumuz eğitimden haz duyarız. Bunların konuşulması lazım. Artık nutukların zamanı geçmiştir diye düşünüyorum. Toplumun sektöre olan ihtiyaçları belirlenecek, kontenjanlar buna göre belirlenecek, sektör temsilcilerin ve eğitimcilerin bir araya gelmeleri sağlanıp uygun eğitim modelleri geliştirilecek ve uygulamalı eğitimle de bu model desteklenecek” dedi.
Mersin İş-Kur’un öğrenciler ve mezunlar üzerine bir takım çalışmalar yürüttüğünün bilgisini veren Şube Müdürü Kürşat Dal ise, “Biz İş-Kur olarak son dönemde özellikle üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yönelik ciddi bir çalışma yapıyoruz. İstihdam edilebilme ve istikrarı sağlama adına. Mersin’de üç üniversitemiz var. Bu üç üniversitemizde danışma noktaları kurduk. Bu kapsamda öğrencilerimize iş ve meslek danışmanlığı kapsamında hizmetler sunuyoruz. Yine istihdam ve kariyer günlerimiz var, insan kaynakları ve istihdam fuarlarımız var. Özellikle Mersin’de ikamet eden öğrencilerimiz bu fuarlarımızı kaçırmasın. Orada birçok özel sektör temsilcimiz sizlerin ayaklarına kadar geliyor. Çıkıp iş arayacak olsanız birçok sıkıntıyla karşılaşıyorsunuz. Ama orada 50 firma 60 firma o fuarlarda sizlerin ayağınıza kadar geliyor. Bu fırsatı değerlendirin” diye konuştu.
Konuşmaların ardından düzenlenen panelde ise Migros İnsan Kaynakları Bölge Müdürü Koray Özdemir, Trakya Cam İnsan Kaynakları Müdürü Duygu Eser Mağal, Mersin Oteli Genel Müdürü Fethi Kavunoğlu, İş-Kur İşe Yerleştirme ve Danışmanlık Şefi Serkan Özada öğrencilere özel sektör ihtiyaçları ve çalışma şartları hakkında bilgiler aktardı.