Mut Mut MYO öğrencilerine kariyer anlatıldı

Mut MYO öğrencilerine kariyer anlatıldı

03.06.2022 - 13:20 | Son Güncellenme:

Mut MYO öğrencilerine kariyer anlatıldı

Mut MYO öğrencilerine kariyer anlatıldı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), (DHA  - MERSİN Üniversitesi Mut Meslek Yüksekokulu öğrencilerine kariyer sürecinin anlatıldığı Kariyer Günü etkinliği düzenlendi.
Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; MYO Müdürü Kasım Pınar, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetm Kurulu Başkanı M.Gürsel Aydın, İŞKUR  Silifke Müdürü Mustafa Devecioğlu, Sosyal Güvenlik Mut İlçe Müdürü Osman Dere, İşkur İŞKUR Meslek Danışmanları Deniz Laçin ve Huriye Küçüközer ile İşveren temsilcileri Merve Kılınç, Bilal Cüce ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Okul Müdürü Kasım Pınar,  başarısız olmaktan korkulmaması gerektiği belirterek, "Başarı sıkı çalışma ile üstesinden gelinmiş başarısızlıklardır. Kariyer yolculuğunuzda sürekli olarak yenilikçi olmanız geleceğiniz açısından çok önemli" dedi.
Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Gürsel Aydın temsilciğinin Mut Ticaret Odası bünyesinde yürütüldüğünü, oda olarak girişimcilerin ve bölge insanının sosyal, kültürel ve ekonomik bakımdan gelişmişlik seviyesini arttırmaya yönelik faaliyetlerde bulundukları söyledi. 
 İŞKUR  Silifke Müdürü Mustafa Devecioğlu da Yüksekokulla işbirliği içerisinde etkinliğin paydaşı olmaktan mutlu olduğunu ifade etti
Daha söz alan meslek danışmanları öğrencilere; insan kaynakları başvuru süreçleri, özgeçmiş hazırlama, İş başvurularında dikkat edilmesi gereken noktalar, mülakatlarda dikkat edilecek hususlar,  teknolojik yeniliklerin iş başvuruları ve değerlendirilmesi noktasında ortaya çıkardığı yenilikler, bu yenilikleri öğrencilerin nasıl kullanmaları gerektiği ve kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgi verdiler. Etkinlikte işveren temsilcileri de sertifikalı programlar ile stajın önemine dikkat çektiler.
Etkinlik öğrencilerin sorularına verilen yanıtlarla sona erdi. (DHA)
FOTOĞRAFLI