Mut Mut’ta koronavirüs denetimi

Mut’ta koronavirüs denetimi

06.08.2020 - 14:12 | Son Güncellenme:

Mut’ta koronavirüs denetimi

Mut’ta koronavirüs denetimi

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA)- MERSİN’in Mut ilçesinde koronavirüsle mücadele kapsamında denetim gerçekleştirildi.
Denetime Belediye Başkanı Volkan Şeker, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Teğmen Nusret Atılgan, Emniyet Müdürü Zafer Şenocak ve daire amirleri katıldı. Emniyet Müdürlüğü önünde bir açıklama yapan Kaymakam Muammer Köken, denetimin amacının öncelikle ceza yazmak olmadığını belirterek, "Virüsten korunmanın kurallarını artık hepimiz biliyoruz. Bulaş riskinin her iki tarafta maske taktığında yüzde 70 gibi bir oranda düştüğü belirtiliyor. Hijyene, maske takmaya ve sosyal mesafeye dikkat edildiğinde virüsten korunmak için yeterli oluyor" dedi.
İlçenin Karaman-Silifke geçiş noktasında olmasının da virüsün yayılmasında etken olduğunu ifade eden Kaymakam Köken, "Başta Konya olmak üzere tatile gidenler ilçemizden geçerek gerek mola gerekse alışveriş yapıyorlar. Bunlar da bizim insanlarımızda sıkıntı yaratabiliyor. Prensibimiz şu olacak. Herkesi virüs bulaştırıcısı gibi düşünüp birbirimizden uzak olacağız. Çünkü gözle görünmüyor. Ama gündelik hayatımıza da kendi tedbirimizi alırken bir şekilde devam edeceğiz. Çünkü burası tarım memleketi. Zeytini var, kayısısı var, inciri var. İncir virüsü beklemez ki. Toplanması gerekiyor. Onlar toplanacak.  Kayısı da olduğu gibi hijyen şartlarına uyarak tüketicimizin bunu sağlıklı bir şekilde tüketmesini sağlayacağız" diye konuştu.
Kaymakam Köken ve beraberindekiler daha sonra vatandaşların toplu bulunabileceği pastane, kahvehane, berber, lokanta gibi işletmeleri ziyaret ederek buralarda vatandaşlara uyarılarda bulundular, kurallara uyanlara da teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI