Tarsus Tarsus Belediyesi köylülere hamur makinesi dağıtıyor

Tarsus Belediyesi köylülere hamur makinesi dağıtıyor

21.04.2021 - 15:30 | Son Güncellenme:

Tarsus Belediyesi köylülere hamur makinesi dağıtıyor

Tarsus Belediyesi köylülere hamur makinesi dağıtıyor

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Tarsus Belediyesi, kadınların isteğini geri çevirmeyerek hamur makinesi dağıtımına başladı.

Ova ve kırsal mahallelerde kadınlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Başkan Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla yaptığı çalışmalar kapsamında ilk olarak Kaburgediği Mahallesi'nde hamur makinesini köylülere teslim etti. Talepler doğrultusunda dağıtımların yapılmaya devam edeceği bildirildi.
Kadınların hamur makinesi isteklerini karşılıksız bırakmadıklarını belirten Başkan Bozdoğan, "Kırsal alanlarda yaşayan kadınlarımızın hayat şartları şehirde yaşayan kadınlarımızdan daha zor, bu zorluklardan birisi de ekmek yapmanın zorluğudur. Bu doğrultuda köy gezilerimiz sırasında bizlerden hamur yoğurma makinası talep eden kadınlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılıksız bırakmadık ve hamur makineleri alarak köylülerimize teslim etmeye başladık. Kadınlarımız için oldukça zahmetli olan hamur yoğurma işlemi fiziki olarak zor ve zahmetli olması nedeniyle sırt ağrısı, boyun ağrısı veya eklem ağrısı gibi rahatsızlıklar yaratmanın yanı sıra hamur yoğurma işinin çok vakit alması da ayrı bir problem yaratıyor. Tüm bu problemlere çözüm olabilmek ve topluma daha sağlıklı daha üretici kadınlar kazandırabilmek için çalışıyoruz bu doğrultuda gerekeni yapıp kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Köylü kadınlar, en büyük sorunlardan biri olan hamur yapma problemlerine çözüm sunduğu ve isteklerini karşılıksız bırakmadığı için başkan Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.

FOTOĞRAFLI