Toroslar Başkan Seçer,vatandaşlarla bir araya geldi

Başkan Seçer,vatandaşlarla bir araya geldi

10.08.2020 - 11:29 | Son Güncellenme:

Başkan Seçer,vatandaşlarla bir araya geldi

Başkan Seçer,vatandaşlarla bir araya geldi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi’ne bağlı Mevlana ve Halkkent Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, mahalle gezilerine Pazar günü de devam etti. Başkan Seçer, Toroslar İlçesi’ne bağlı Mevlana ve Halkkent mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Mevlana Mahallesi’nde muhtar Murat Yıldırak ve Belediye Meclisi üyeleri tarafından karşılanan Başkan Seçer, bir kahvehanede yapılan toplantıda vatandaşlara seslendi. Her hafta mahalle gezileri yaptıklarını anlatan Başkan Seçer,“Vatandaşlarımızla mümkün olduğunca sohbet imkanı yaratmak istiyoruz. Kulaktan duyma, kağıt üzerinde raporlardan kenti yönetmekten ziyade bire bir gelip yerinde görmek, insanları dinlemek, talepleri ne, istekleri ne, üzüntüleri ne, mutlulukları ne, bunları paylaşmak bizi daha başarılı yapacak diye umut ediyoruz” dedi.
Düzensiz kurulan mahallelerde altyapı sorununun had safhada olduğunu, Mevlana Mahallesi’nde yaptırdıkları bir ankette vatandaşların en çok çevre temizliğinden şikayetçi olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Temizlik birinci derecede ilçe belediyelerin sorumluluğu. Adı cadde, adı bulvar neresi varsa o bize ait. Temizliği, ağacı, budanması her şey Büyükşehir’e ait. Ama ara sokağa girdiğiniz zaman iş değişiyor. Burada alt belediyelerle Büyükşehir arasında uyum olması lazım. Uyum olmazsa sorunlar oluyor. İşlemler gecikiyor. Ama biz her şeye rağmen, zaman zaman görev alanımızın dışına çıkıp vatandaşın derdine dokunuyoruz” dedi.
14 NOKTADA YAĞMURSUYU DENİZE TAHLİYE EDİLECEK
Mevlana ve KurdaliMahallelerinde ve çevredeki bulvarda yapılacak altyapı çalışmalarından da söz eden Başkan Seçer, Mersin’in bir daha sel sorunu yaşamaması için önlemlerini aldıklarını da vurguladı.Seçer,“Geçen yıl seli görünce önceden yaptığımız hazırlığı hemen işleme koyduk. Denize bağlantısı olan 14 noktada, Kültür Park boyunca 8 km’lik alanda, yağmur suyunu denize tahliye edecek çalışmaları yapıyoruz. Ağızları kapanmıştı, su yukardan geliyor, yağmursuyu hattı olsa da su denize akmıyordu. Çünkü yıllardır bakım yapılmamış. İnşallah bu yıl bütün bu çalışmaları bitireceğiz. Ondan sonra Mersin’de yoğun yağışlarda sel tehlikesi ortadan kalkacak” dedi.
'EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Halkkent Mahallesi’ne kazandıracakları taziye evi, emekli evi, eğitim merkezi ve kreşin toplumun önemli ihtiyaçlarına cevap vereceğini kaydeden Başkan Seçer, üniversite sınavlarına hazırlanan Halkkent sakini gençlerin şehir merkezine gitmelerine gerek kalmadan, kendi mahallelerinde kurs görebileceklerini söyledi.Başkan Seçer, “Biz en iyisini yapmaya çalışıyoruz, en temizini yapmaya çalışıyoruz. Bir algıyı tuzla buz edeceğiz. Belediyenin yeriyse burun kıvırırlar ya, hayır.Bundan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi yaptığı işlerin kalitesiyle akla gelecek. ‘Burasını Mersin Büyükşehir Belediyesi yapıyorsa bu iş kalitelidir’ diyecek.Bunu da dedirtmeye başladık. Kültür Park'a gidin, oradaki hizmetleri görün. Orada çocuklarımıza etkinlikler yapıyoruz, lütfen çocuklarınızı götürün, çok güvenli. Kızlarınızı, çocuklarınızı gönderin. Gecenin 12’sinde rahat uyuyun, çocuklarınız orada eğlenebilir, zaman geçirebilir, belediyenin kafesinde oturabilir. Konserlerimiz var, otursunlar dinlesinler, izlesinler, rahat olsunlar, özgür olsunlar, kendilerini rahat hissetsinler. Burası Mersin, burası özgür bir kent. Burası kardeşlik kenti, burada kötülük olmayacak” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI