Toroslar TORTEK kursları, yaylalarda başlıyor

TORTEK kursları, yaylalarda başlıyor

28.06.2022 - 15:56 | Son Güncellenme:

TORTEK kursları, yaylalarda başlıyor

TORTEK kursları, yaylalarda başlıyor

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de başlayan yaz mevsimi nedeni ile insanların yaylalıklara gitmesi üzerine Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları'da yayla mahallelerine taşıyor.
Mersin'de 41 farklı branşta faaliyetini sürdüren Toroslar Belediyesi’nin Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), 3 Temmuz’da yaylalarda da başlıyor. Kurslar; ilçe merkezinin yanı sıra Arslanköy, Ayvagediği, Gözne, Aladağ, Dalakderesi, Soğucak, Kepirli, Bekiralanı, Güzelyayla ve Musalı Mahalleleri’nde hafta içi her gün 09.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Hizmet kalitesini daha da artırarak kentin kültürel ve sosyal dokusunu da ön plana çıkaran çalışmalarla göz dolduran TORTEK, mesleki eğitimde bir marka haline geldi.
Genç, yaşlı, kadın, erkek kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği kurslar, yaylalarda bu yıl da faaliyete geçiyor. Kursiyerlere, hem boş zamanlarını değerlendirme, hem de el becerilerini eğitimle bütünleştirme fırsatı tanıyan ücretsiz kurslar, uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenecek. Kurslara katılmak isteyenler, yetkililere ulaşarak bilgi alabilir ve kayıtlarını yaptırabilir.
Özellikle ev hanımları başta olmak üzere tüm vatandaşları TORTEK merkezine davet eden Başkan Yılmaz, "Toroslar Belediyesi olarak özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınların eğitime ve üretime katılmasını, sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını önemsiyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de şevkle ve heyecanla sürdürdüğümüz TORTEK Merkezimizdir. Eğitim ve üretimi bir arada sunduğumuz kurslarımızı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe merkezinin yanı sıra yaz mevsiminde yaylalarımıza da taşıdık. Öğrenmenin yaşı yok. Kurslarımızın kapısı meslek edinmek isteyen herkese açık" dedi.
Başkan Yılmaz, kursiyerlerin kurslarda hem sosyalleşip hem de ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda da bulunduklarını kaydederek; "TORTEK ile vatandaşlarımıza başarılı bir meslek yolu hazırladığımız gibi ekonomiye de vasıflı eleman yetiştirmek için önemli bir misyonu üstleniyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI