Yenişehir Büyükşehir, pandemide 1 milyon paket yemek dağıttı

Büyükşehir, pandemide 1 milyon paket yemek dağıttı

12.05.2021 - 13:16 | Son Güncellenme:

Büyükşehir, pandemide 1 milyon paket yemek dağıttı

Büyükşehir, pandemide 1 milyon paket yemek dağıttı

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi tarafından, pandemi sürecinde üretimi arttırılan günlük sıcak yemek üretiminde 1 milyon kişiye ulaşıldığı kaydedildi.
Büyükşehir Belediyesi, 2020’nin Mart ayında günlük 1500 seviyelerindeki yemek üretim kapasitesini ilerleyen aylarda günlük 9 bin seviyelerine yükseltti. Bu süreçte sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü ve özel ihtiyaç sahibi vatandaşlara talep doğrultusunda her öğlen yemek ulaştıran Büyükşehir, öte yandan Mahalle Mutfakları’nı kurdu. Sayısı 21 noktaya ulaşan Mahalle Mutfakları’nda kentin dezavantajlı mahallelerindeki vatandaşlara 3 TL’ye 3 çeşit yemek imkanı sunan Büyükşehir, Ramazan ayı boyunca da günlük 10 bin seviyelerindeki yemek üretim kapasitesiyle iftar saatlerinde kavurma ve pilavdan oluşan menüleri vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırdı.  2020’nin Ekim ayında 500 bine ulaşan Büyükşehir’in günlük sıcak yemek hizmeti 14 aylık sürecin sonunda 2021 yılının Mayıs ayında ise 1 milyon pakete ulaştı. 
Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhane Sorumlusu Şeyda Esin Ekmen, pandeminin başlamasıyla birlikte yemek üretimini kademeli artırdıklarını belirterek, “Günlük dağıtım yaptığımız kayıtlı vatandaşlarımızın dışında sokağa çıkmayan vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz hizmetle birlikte Mahalle Mutfaklarımız ve Ramazan yemekleriyle birlikte bugün 1 milyonuncu kişiye ulaşıyoruz. Bu mutluluk tarif edilemez.Çünkü elimizde gün geçtikçe çok daha fazla insana ulaşmanın verdiği bir haz var. Arkadaşlarımız durmadan yemek üretip onların dağıtımını sağlıyor” dedi.

FOTOĞRAFLI