Yenişehir Geleceğin modacılarından defile

Geleceğin modacılarından defile 

02.06.2022 - 12:52 | Son Güncellenme:

Geleceğin modacılarından defile 

Geleceğin modacılarından defile

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Üniversitesinin 30'uncu  yıl etkinlikleri kapsamında Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin 'Müzikaller' ana temalı defilesi her giysinin müzikal temasına uygun müzik eserleri ile birlikte izleyilerin beğenisine sunulurken büyük ilgi gördü.
Defile Mersin Marina'da gerçekleşti. Defileye, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Dilara Benger 'Alice Harikalar Diyarında', Nergiz Avcı 'Elizabeth', Meral Aydoğan 'Hanedanın Kayıp Prensesi Anastasia', Irmak Keser 'Chicago', Esma Dişoğlu 'Oz Büyücüsü', Damla Kütküt 'Operadaki Hayalet', Merve Avcı 'Aladdin’in Sihirli Lambası', Suphiye Nur Yıldız 'Moulin Rouge' ve Kadriye Gül Taşçeviren 'Vampirlerin Dansı' müzikal temalarına uygun giysi tasarımları ile koleksiyona katıldı. 
18 giysi tasarımın podyuma çıktığı defile de, Mersin Üniversitesi'nin farklı bölümlerinden öğrenciler de gönüllü modellik yaparak projeye destek verdi.
Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm başkanı Doç. Dr. İlhami İlhan, 30'uncu yıl etkinlikleri kapsamında öğrencilerin özgün tasarımlarından vatandaşlarla buluşturduklarını belirterek, "Öğrencilerimiz tarafından oluşturulan koleksiyon güzel bir disiplin ve takım çalışması örneği ile muhteşem bir defile gerçekleştirilerek toplumla buluşturulması bölümümüz adına gurur kaynağı olmuştur. Defilede sunulan giysi tasarımları, Mersin Üniversitesi ile bir firma arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilerimiz tarafından tasarlanarak üretilmiştir. Bu tür projeler ve faaliyetler öğrencilerimizin uygulayarak ve deneyimleyerek öğrenmelerine ve özgüven kazanmalarına yardımcı olmaktadır" dedi. 
Defilenin organizasyonunu sağlayan giysi tasarım ders yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Esra Enes de, "Giysi Tasarım dersi kapsamında üniversite sanayi iş birliği öğrencilerimizin mezun olduktan sonraki üretim sürecine adaptasyonunda önemli bir deneyim kazanmalarına olanak sağladı. Öğrencilerimizin gelişimine katkı sunan bu gibi projelerin defile olarak sunumu bizler için gurur verici" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI