Bodrum Bodrum'da sağanak yağmurda kirlenen yollar temizlendi

Bodrum'da sağanak yağmurda kirlenen yollar temizlendi

06.12.2021 - 12:36 | Son Güncellenme:

Bodrum'da sağanak yağmurda kirlenen yollar temizlendi

Bodrumda sağanak yağmurda kirlenen yollar temizlendi

BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde hafta sonu yaşanan sağanak yağmurun ardından Belediye ekipleri, Mumcular, Mazı, Yeniköy, Bahçeyakası mahallerinde yollarda yıkama ve temizlik çalışması yaptı.

Bodrum Belediyesi, geçen 3 Aralık akşamı başlayan ve belirli aralıklarla hafta sonunda etkili olan sağanak yağmurun neden olduğu sel sularının yüksek kesimlerdeki yanan ormanlık alanlardan taşıdığı küllü sular nedeniyle kirlenen yollarda yıkama ve temizlik çalışması için harekete geçti. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sağanak yağmurun ardından yangınla tahrip olan alanlardan akan küllü yağmur sularına 4 loder, 1 grayder, 1 kamyon, 1 Lowbed, 1 öncü araç, 3 kamyonet ve 40 kişilik bir ekiple müdahale etti. Bodrum'un kırsal Mumcular, Mazı, Yeniköy, Bahçeyakası mahallerinde hummalı bir çalışma yürütüldü. Sazköy yol kavşağında menfez ağzı açıldı. Mazı Taşlı Yalı'da ve Mazı Hurma Sahili'nde esnafın kapanan yolları greyder ile tesviye edildi. Mazı Hurma Sahili'nde bulunan derede temizlik yapıldı. Yoğun yağış nedeniyle Mumcular Mahallesi Atatürk Caddesi'nde gerekli şeritleme yapılarak, cadde araç trafiğine kapatıldı. Yola akan topraklar temizlik işleri ekiplerince alınarak trafik akışı normale döndürüldü. Bodrum - Mazı yolunda Büyükşehir Belediyesi yolu dahil şarampollerde temizlik yapıldı. Fen İşleri ekiplerince, Yeniköy'de 3 farklı derede zarar gören geçişler düzeltildi, beton büz ile su akışı sağlandı. Ayrıca, burada önümüzdeki günlerde uygun kesitli menfez çalışmaları başlatılacağı bildirildi. Mumcular 300'üncü Sokak su taşkını yaşanan bölgede drenaj çalışması için Belediye Harita Birimi ekipleri ile gerekli ölçümler tamamlandı. Bahçeyakası'nda dere geçişlerinde düzenlemeler yapılırken, Yukarı Mazı'da sağanak yağmurda zarar gören dere kenarı ve yollarda temizlik ve düzenleme çalışması tamamlandı. Evlerin girişlerinin temizliği ve araç geçişi sağlandı.
Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Ahmet Aras Mumcular Bölgesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Aras, incelemeler sonunda yaptığı açıklamada, "Bodrum'da artık geçmiş yıllardaki gibi su taşkınları, araç sürüklenmeleri gibi olumsuz görüntüler yaşanmıyor. Bunların yaşanmaması için sistemli bir şekilde, riskli bölgelerde yeni yağmur suyu drenaj hatları döşedik. Türkkuyusu Caddesi, Yalıkavak, Gündoğan ve daha birçok mahallede çalışmalarımızı tamamladık. Sadece bir araç kiralaması yaparak yaklaşık 10 yıldır temizlenmeyen ve her yağmurda su taşkınlarına neden olan mazgalları ve yağmur hatlarını temizledik. Biz burada Belediyemizin tüm ekipleriyle müdahalelere devam ediyoruz. Yine Bodrum merkez başta olmak üzere yağışlar öncesi dereler ve mazgal temizliklerimiz ekiplerimizce titizlikle yürütülüyor" dedi.
FOTOĞRAFLI