Datça Datça'da balıkçılar buluşması

Datça'da balıkçılar buluşması

22.01.2020 - 14:13 | Son Güncellenme:

Datça'da balıkçılar buluşması

Datçada balıkçılar buluşması

DATÇA ve Bozburun yarımadalarındaki su ürünleri kooperatiflerinin üyesi balıkçılar, tanışma ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Datça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen ve Datça'da yeni göreve başlayan Liman Başkanı Gökhan Çağlayan'a aynı zamanda 'hoş geldiğiniz' anlamı taşıyan tanışma ve dayanışma yemeğinde, balıkçıların sorunları ve çözüm yolları konuşuldu. Etkinlikte, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Kumluk Plajı'ndaki bir restoranda düzenlenen yemeğe; Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, Sahil Güvenlik Komutanı Astsubay Başçavuş Onur Tataroğlu, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü balıkçılık ve su ürünleri yetkilisi Osman Kurt, Karaköy, Mesudiye ve Palamutbükü ile Bozburun, Selimiye ve Söğüt su ürünleri kooperatiflerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

Datça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Akif Fidan, Datça ve Bozburun yarımadalarındaki balıkçılar arasındaki birlik ve beraberliği artırmayı ve ortak sorunlar karşısında güç birliği oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Fidan, "Balıkçılık ne yazık ki giderek daha zor bir hale geliyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin en güzide köşelerinden biri olan Datça ve Bozburun yarımadalarında balıkçılığın daha verimli hale getirilmesini sağlamak için balıkçılar arasında güç birliğine ihtiyacımız var. Birlikte hareket ederek, sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI