Datça Datça'da engelli ve engelsiz çocukları buluşturan proje

Datça'da engelli ve engelsiz çocukları buluşturan proje

19.01.2020 - 12:22 | Son Güncellenme:

Datça'da engelli ve engelsiz çocukları buluşturan proje

Datçada engelli ve engelsiz çocukları buluşturan proje

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, engelli ve engelsiz çocukları atölye çalışmalarıyla bir araya getirmek amacıyla, Datça Engelim Olmayın Derneği tarafından hazırlanan, 'Herkese Özel Eğitim' projesi; İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

İçişleri Bakanlığının sosyal projeler için derneklere verdiği yardım uygulamaları kapsamında, engelli ve engelsiz çocukların ortak atölye çalışmalarında bir araya getirilmesinin planlandığı proje, 1 Şubat- 3 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Toplan 69 bin 500 TL maliyeti olan projenin, 57 bin 580 TL'si İçişleri Bakanlığı, 11 bin 920 TL'si ise Datça Engelim Olmayın Derneği tarafından karşılanacak. Haftanın belirli günlerinde gönüllü eğitmenler ve okul öğretmenleri ile birlikte, engelli ve engelsiz çocuklara aynı anda beş ayrı atölyede el sanatları, ritim, dans, mutfak ve tiyatro eğitimleri verilecek. Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar, Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, proje ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi'nin projeye katkı sağlayan kurumlar arasında olduğunu ifade eden Dündar, "Proje ile okullarda engelli engelsiz tüm öğrenciler ile birlikte haftanın belirli günlerinde derneğimizin gönüllü eğitmenleri ve okul öğretmenleri ile birlikte çeşitli atölye çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sağlıklı beslenme ve kolay sağlıklı besin hazırlama yöntemleri hakkında eğitimler verilecek. Aileler, gönüllü dernek üyeleri ve engelliler, özel eğitim, kişisel gelişim, iletişim teknikleri gibi konularda eğitimler görecek. Belirli günlerde ve haftalarda okullarda ve Kültür Merkezinde dernek üyelerimiz ile birlikte başarılı olmuş engelliler ile farkındalık çalışmaları yapılacak. Söyleşiler düzenlenecek, sergiler açılacak. Katılımcılarla birlikte empati çalışmaları yapılacak" dedi.

ELDE EDİLEN GELİR, ÖZEL EĞİTİM SINIFLARINA HARCANACAK

El sanatları atölyesinde, çocuklara mum ve bileklik yapımı, çeşitlik objelerden hediyelik eşya üretimi, ahşap boyama ve ebru sanatının öğretileceğini belirten Dündar, "Mutfak atölyesinde masa hazırlama, mevsimine göre faydalı ürünleri tanıma, sağlıklı ürünlerle kolay atıştırmalıklar yapma konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları sağlanacak. Engelli, engelsiz öğrencilerle birlikte ritim, dans ve tiyatro çalışmaları yapılacak. El sanatları atölyesi çalışmalarında üretilen ürünler engelli engelsiz öğrencilerin katılımı ile okul kermeslerinde ve diğer etkinliklerde satışa sunulacak. Satıştan elde edilen gelir ile ilçemizde bulunan özel eğitim sınıflarına donanım desteği sağlanacaktır" diye konuştu.

Mehmet ÇİL / DATÇA, (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF