Merkez Muş’ta polis ekipleri öğrencileri bilgilendirdi

Muş’ta polis ekipleri öğrencileri bilgilendirdi

11.03.2020 - 14:42 | Son Güncellenme:

Muş’ta polis ekipleri öğrencileri bilgilendirdi

Muş’ta polis ekipleri öğrencileri bilgilendirdi

Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA) - MUŞ’ta eğitim-öğretim gören üniversiteli kız öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından “KADES Uygulaması" ve “Madde Bağımlılığı ile Mücadele" hakkında bilgilendirildi.
    İl Emniyet Müdürlüğü, “KADES Uygulaması" ve “Madde Bağımlılığı ile Mücadele" hakkında bilgilendirme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TDP Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çalışanları, Sultan Alparslan KYK Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret ederek, 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' kapsamında, KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) uygulaması hakkında ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele konularında bilgilendirme yaptı.
    Ayrıca polis ekipleri, KADES uygulamasını katılımcıların İOS ve ANDROİD uyumlu cep telefonlarına indirmelerini sağlayarak, uygulamanın nasıl kullanılacağı hakkında gerekli bilgiler verdi.
    Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI